Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Sandra Andersson och William Svensson biter på sina guldmedaljer. Det gör även Jesper Svensson och Joline Persson Planefors, som utöver kärlekspar nu också kan titulera sig som världsmästare. Bild: Svenska Bowlingförbundet
Sandra Andersson och William Svensson biter på sina guldmedaljer. Det gör även Jesper Svensson och Joline Persson Planefors, som utöver kärlekspar nu också kan titulera sig som världsmästare. Bild: Svenska Bowlingförbundet

VM-guld till bowlande Partilleparet: ”Extra speciellt”

Efter att ha rullat på i en dryg vecka är bowling-VM i Dubai nu officiellt över.
För partillebowlarna och kärleksparet Jesper Svensson och Joline Persson Planefors avslutades mästerskapet på bästa sätt, då de utgjorde 50 procent av det lag som krönte turneringen med ett VM-guld i kategorin mixed.
– Att jag och Joline bor ihop gör det extra speciellt, säger Jesper Svensson.

Han spelar i Team Pergamon, hon i Team X-Calibur.

För ungefär en och en halv vecka sedan lämnade de sin gemensamma bostad i Partille för att ansluta sig till sina landslagskollegor.

De skulle representera Sverige i bowling-VM i Dubai.

I en dryg vecka följde intensiva tävlingar och Jesper Svensson, som kallas för ”Tvåhandsdemonen från Vimmerby” inledde starkt, genom att slå två världsrekord.

De följande dagarna bärgade samtliga i den svenska landslagstruppen medaljer i olika valörer. Joline Persson Planefors och Jesper Svensson tog hem varsin silvermedalj efter att de förlorat med sina lagkamrater i varsin final i dubbel.

Men man fortsatte kämpa och det skulle visa sig ge resultat.

Under måndagen ingick Jesper Svensson och Joline Persson Planefors tillsammans med Sandra Andersson och William Svensson i det lag som ställde upp på banan inför finalen den mixade finalen.

Paret bärgade VM-guld tillsammans med lagkamraterna

Det hela slutade med succé och de fick alla gå hem med varsin guldpeng.

LÄS MER: Dubbla världsrekord – för tvåhandsdemonen

Efteråt var Jesper Svensson eld och lågor över att få dela den stora stunden med sin flickvän Joline Persson Planefors.

– Det är helt obeskrivligt, det är faktiskt så att vi har pratat om det här där hemma, drömt om det här, att få uppleva det tillsammans att få göra det tillsammans är helt obeskrivligt, säger han till Svenska Bowlingförbundet.

Han är dock inte sen med att hylla övriga landslagskollegor.

– Att jag och Joline bor ihop gör det extra speciellt men nyckeln var att vi alla fyra hade en god stämning tillsammans.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.