Göteborgsvarvet, arkivbild.
Göteborgsvarvet, arkivbild. Bild: Robin Aron

Vändningen: Göteborgsvarvet ordnar nytt lopp i november

Turerna har varit många kring Göteborgsvarvet. Under tisdagen kom ledningens slutgiltiga besked. Det blir ett lopp trots allt – i ny tappning.
– Nu ger vi löparna valmöjlighet och valuta för pengarna, säger loppets vd Martin Bergman.

ANNONS
|

Göteborgs friidrottsförbund tog beslutet att ställa in motionsloppet när restriktionerna inte lättades som beräknat. När lättnaderna sedan kom, sonderade Göteborgsvarvet terrängen att anordna ett lopp trots allt.

– Vi har tryckt på start. Men det är inte bara att göra. Sedan måste vi få ett datum som staden kan klara av, samt att många instanser måste säga ja, har Göteborgsvarvets vd Martin Bergman tidigare sagt till Göteborgs-Posten.

LÄS MER:Här finns bästa förskolorna i Partille – enligt föräldrarna

Under tisdagen kom det slutgiltiga beslutet. Loppet blir av – i ny tappning. Loppet kommer inte gå under namnet ”Göteborgsvarvet” och det är ännu inte klart vilken vilken bansträckning eller distans loppet kommer att ha. Lansering sker i slutet av september.

ANNONS

– Vi kommer inte springa centralt, troligtvis inte samla så mycket folk, men löparna får chansen att springa i höst. Det kommer inte att vara ett halvmaraton utan en annan sträcka. Ett unikt lopp, säger Göteborgsvarvets vd Martin Bergman.

LÄS MER:Ulla-Carin kämpar mot fortkörarna – får ingen fartkamera i Partille

Loppet kommer att hållas den 6 november. Alla anmälda kommer att erbjudas två alternativ. Antingen delta i det nya loppet eller flytta sin startplats till 2022 års Göteborgsvarv. Det gäller även de som sprang de digitala varianterna.

– Nu hoppas vi att vi åter kan få löparnas förtroende och vi ser fram emot att kunna leverera löparglädje, ökad folkhälsa och fantastiska upplevelser, säger Martin Bergman, förbundsdirektör på Göteborgs Friidrottsförbund i ett pressmeddelande.

Många löpare reagerade starkt på Varvets beslut att varken betala tillbaka startavgift eller erbjuda möjlighet att flytta startplatsen till 2022.

Martin Bergman är medveten om det.

Vadan denna svängning?

– Det som har hänt är att vi har fått nya möjligheter rent bidragsmässigt. RF har förlängt sökperioden för kompensationsbidrag över september månad. Därför kan vi söka både evenemangsstöd och kompensationsstöd från RF, säger Martin Bergman.

Tankar kring ert tidigare beslut?

– Där och då var beslutet rätt ut förbundsekonomiskt perspektiv. Det har aldrig varit rätt för löparna. Det är vi helt medvetna om. Efter att vi fattade det beslutet arbetade vi stenhårt på kansliet att justera det till något som är mycket bättre för löparna. Vi behövde tid.

Hur ser den ekonomiska situationen ut i förbundet?

– Givet att vi fortsatt har löpare som vill springa Varvet har vi möjlighet att komma tillbaka och bygga en stabilitet under 2022. Som det verkar kan vi komma ur det här året utan att det river allt för stora hål i vår ekonomi.

Översatt i kronor?

– Vi räknar med att åtminstone göra nollresultat för 2021.

Hur ser du på risken för nya lokala coronarestriktioner?

– Det ser vi som fullt möjligt. Vi har sett uttalanden i den riktningen ganska nyss, därför ska vi göra ett lopp som hanterat sådant. Vi tar med oss det redan i planeringsfasen, säger Martin Bergman.

Loppet den 6 november – det här gäller:

  • Ett nytt lopp kommer att arrangeras den 6 november 2021. Mer information, inklusive namn, distans, bansträckning etc kommer i månadsskiftet september/oktober.
  • Alla som varit anmälda till Göteborgsvarvet eller övriga lopp under höstveckan 2021 kommer att få möjlighet att springa det loppet (inklusive alla som redan sprungit digitala Göteborgsvarvet och/eller Göteborgsvarvet Marathon).
  • De som var anmälda till Göteborgsvarvet 2021 och väljer att inte springa det nya loppet den 6 november 2021 kommer att få sin startplats automatiskt flyttad till Göteborgsvarvet 2022 som går av stapeln den 21 maj 2022.
  • De som var anmälda till Göteborgsvarvet 2021 och väljer att springa det nya loppet den 6 november kommer att få möjlighet till rabatterad startavgift till Göteborgsvarvet 2022.
  • Anmälda till Specialvarvet, Lilla Varvet och Minivarvet kommer automatiskt att flyttas till motsvarande lopp 2022.

Källa: Göteborgs Friidrottsförbund

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS