Gustaf Hallin: Vägen till avspark i Partillefotbollen

Vägen till avspark är en skildring av våra lokala fotbollslag, och deras verklighet, skriver Partille Tidnings sportreporter Gustaf Hallin.

ANNONS
LocationPartille|
|

Under flera månaders tid så har våra lokala fotbollslag kämpat och slitit i mörker och kyla, för att komma förberedda till en ny fotbollssäsong. Vi har besökt herrlag, damlag, juniorlag, och träffat massvis med profiler inom vår lokalfotboll under dessa vintermånader.

Det har mynnat ut i vårt stora dokument: ”Vägen till avspark”, där de flesta fotbollsföreningar finns representerade på något sätt.

Gräsrotsfotbollen och föreningslivet är något som vi ska vara stolta över i Partille kommun.

Glädjen återkommer oavsett om det är ett juniorlag som har det sociala som största motivationsfaktor, eller om det är ett seniorlag som kämpar strax under proffsnivån. Glädjen för fotbollen, och allt den står för är något som skänker kraft och tröst i en årstid som annars riskerar att bli relativt mörk i vårt geografiska område.

ANNONS

Gräsrotsfotbollen och föreningslivet är något som vi ska vara stolta över i Partille kommun. Ideella ledare och föräldrar som lägger oerhört många timmar på att varje vecka coacha och vägleda unga, och äldre fotbollsspelare.

Övningar har gåtts igenom, skott har skjutits, och passningar har drillats. Lägg till en betydande mängd fys- och rehabträning för många lag.

2024 ser ut att bli en oerhört spännande säsong på förhand. På plussidan finns bland annat kommande derbyn mellan Sävedalen och Jonsereds herrlag, och en rejäl nysatsning uppe i Öjersjö, där Rolf Rask ska leda skeppet, och fostra in nya talanger in i seniorfotbollen.

Konstgräset har snart gjort sitt, och föreningarna får inom kort gå ut på naturgräs i de fall det är ett alternativ. Solen är här, grönskan är på väg.

Nu kör vi.

LÄS MER:Systrarna Reidy från Jonsereds IF går skilda vägar – till varsin allsvensk klubb

LÄS MER:Stjärnans övergång ger klirr i kassan för Jonsereds IF

LÄS MER:Så ojämställda är styrelserna i idrottsföreningarna i Partille

ANNONS