Sävehof har landat en stor spansk värvningsbomb: Carmen Martín.
Sävehof har landat en stor spansk värvningsbomb: Carmen Martín. Bild: SUSANA VERA

Spanska superstjärnan Carmen Martin klar för IK Sävehof

Här har ni en värvningsbomb som heter duga. Spanska superstjärnan Carmen Martin – som togs ut till all star-laget i handbolls-VM – är klar för IK Sävehof.

ANNONS

IK Sävehofs sportchef Emil Berggren har hintat om att något stort har varit på gång. Det började med att han twittrade ”När vill ni att det ska presenteras bomber?” i måndags.

En dag senare twittrade han ut en bild på en atombomb med texten ”Som utlovat. Imorn 11:00”.

Och värvningsbomb, tja det blev det minst sagt.

Under onsdagen presenterades den spanska världsstjärnan Carmen Martin, högersexan som blev uttagen till all star-laget efter senaste handbolls-VM. Hon har skrivit på ett kontrakt som gäller från och med nästa säsong. Totalt är kontraktet två år långt.

– Att få komma till världens största handbollsklubb och till svensk handboll som jag anser är snabb och bra glädjer mig mycket. Jag är hängiven och tävlingsinriktad och ser fram emot nästa säsong. Redan nu är Sävehof ett farligt lag för många i Champions League och jag ska bidra till att vi ska fortsätta vara det. Jag gillar fika och kanelbullar och ser fram emot att ansluta till Sävehof, säger Carmen Martin i ett pressmeddelande.

Sportchef Emil Berggren:

– Värvningen av Carmen ligger i linje med våra ambitioner. Vi vill vara bäst och hon är en av de bästa. Med Carmen får vi en rutinerad vinnartyp som är van att spela en snabb handboll och är inte rädd för att ta ansvar.

Fakta: Carmen Martin

Född: 1988

Position: Högersex

Till Sävehof: 2022

Moderklubb: CB Mar Alicantee

Klubbar: CB Mar Alicante, CD ltxako, RK Krim, CB Atletico Guardes, CSM Bukarest, OGC Nice, CSM Bukarest, IK Sävehof.

Landskamper: 230 A

Meriter: Bland annat OS-brons, VM-brons, två EM silver, uttagen i all-star team laget i VM två gånger som högersexa (VM 2011, VM 2021). Guld i Champions League.

ANNONS