Frida Högaard, niometare från Ålborg ansluter till Sävehof.
Frida Högaard, niometare från Ålborg ansluter till Sävehof. Bild: Sävehof

Skadedrabbat Sävehof hittade en lösning i Danmark

IK Sävehof lånar högernian Frida Höögard från EH Ålborg i slutskedet av handbollssäsongen. Detta beroende på skadesituationen i Partilleklubben.

ANNONS
|

Nina Koppang och Mathilda Lundström är borta på obestämd tid och dessutom är Angelica Wallén skadad. Det fick Sävehof att agera under transferfönstrets sista dag.

Klubben lånar nu in högernian Frida Högaard från EH Ålborg i den danska andraligan.

– Med Frida får vi in en spelare som kan passa med vänster hand och detta ger oss en ny dimension i spelet och ökar bredden i truppen, äger Sävehofs huvudtränare Rasmus Overby i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Hon har framför allt sin spetskvalitet i överblicken av spelet och hon har ett mycket bra skott.

LÄS MER:Kompisarna från förr återförenas i Sävehof

Tacksamma mot Ålborg

Frida Högaard som är handbollsfostrad i Ålborg, fick möjligheten att lämna sin moderklubb på Jylland och åka på ett handbollsäventyr i Sverige – säsongen ut.

ANNONS

Det tackar Sävehof för.

– Vi är väldigt tacksamma mot Ålborg att vi kunde få till den här lösningen. Frida är inte bara behövd för att vi har skador. Hon är också en mycket duktig handbollsspelare, säger Sävehofs sportchef Emil Berggren.

Jensen förlängde

En annan dansk spelare i Sävehof är niometaren Laura Jensen. 23-åringen anslöt till klubben 2020 och har nyligen skrivit på för ytterligare två säsonger.

LÄS MER:En minuts spel gav Felix Möller ett EM-guld

Laura Jensen gjorde ett mål när Sävehof förlorade Champions League-matchen mot storlaget Györ i helgen. Ungerskorna vann med 31-25 i Partille Arena.

När Champions League-gruppspelet avslutas i helgen ställs tabellsjuan Sävehof mot tabellsexan Krim Mercator från Ljubljana.

Endast två poäng skiljer lagen åt vilket innebär att ett avancemang vidare från gruppen står på spel.

Matchen spelas i Slovenien på söndag eftermiddag.

Så här prenumererar du

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS