Sävehof gick på knock – krossade Guif i första kvarten

En kvart. Längre än så behövde inte Sävehof för att avgöra den första kvartsfinalen. Hemmamatchen mot Guif vann laget med förkrossande 45–27.

ANNONS

Sävehof klev in i slutspelet med en andraplats i grundserien i ryggen. Därför ställdes man mot sjundeplacerade Eskilstuna Guif i kvartsfinalen.

17 poäng skilde lagen i tabellen – därför var det inte så konstigt att skillnaderna blev stora också nu på planen.

Inför hemmapubliken satte Partillegänget ordentlig fart redan från första visslan. Det fanns egentligen ingen större tid till att stanna upp och andas förrän kvarten in – då satte Felix Möller 11–5. Och det skulle bara bli värre härifrån.

Till halvtid gick Sävehof i en 21–12-ledning. Det gick att ana vartåt det hela barkade – men kanske inte att det skulle sluta i en sådan asfaltering som det gjorde.

Adam Blanche blev tiomålsskytt

För så fort matchen tutades igång igen fortsätta hemmalaget gasa. Man gjorde vad man ville i anfall under i stort sett hela matchen – däremot började laget läcka bakåt.

Guif lyckades få in 15 bollar i andra halvlek och stannade därmed på imponerande 27. Trots det skilde 18 mål lagen åt när tillställningen var över.

Med 30 sekunder kvar att spela satte Malte Celander sitt sjätte mål i matchen – det fastställde slutresultatet 45–27.

Adam Blanche blev målbäst med sina tio baljor.

– Där lossnade det! Det var riktigt skönt, både för egen del och för hela laget att kunna prestera så här, säger han i C More och fortsätter:

– Man såg en hunger i alla som spelade i dag. Det är jäkligt skönt att hela laget är med och drar åt samma håll. Då kan vi vara så här bra på att spela handboll.

Serien avgörs i bäst av fem matcher.

***

Samtidigt tog Önnered ännu en seger i kvalserien mot Kungälv (30–23). Det innebär att laget nu bara är en seger ifrån att säkra spel i handbollsligan nästa säsong.

LÄS MER:Emil Berggren klar för norska mästerskapen – i vattenrutschkana

LÄS MER:Sävehofdagen bjöd på fartfylld avslutning av sportlovet

LÄS MER:Johan Jakobsson om livet efter hjärnskakningarna

LÄS MER:Sammansvetsat Sävehof siktar mot final i USM

ANNONS