Sävehof föll i final två mot IFK Kristianstad – kvitterat i serien

Final två mellan IFK Kristianstad och Sävehof bjöd på sanslös dramatik. Ur den totala kalabaliken kunde till sist Kristianstad gå vinnande.
– Vi måste vara bättre helt enkelt, säger Sebastian Karlsson.

ANNONS

Efter lördagens urladdning, där Sävehof åkte till en kokande Kristianstad arena och snodde med sig segern, gick nu finalserien vidare.

Sävehof hade Partille i ryggen och sprang in till en gul kuliss – inför denna skulle ett sjuhelvetes skådespel äga rum.

Det blev totalt 80 minuters handboll, dubbla kvitteringar med enstaka sekunder kvar på tavlan – och till sist en bortaseger som innebär att finalserien är kvitterad.

– Det var ju rövens. Det var en fantastisk match, vi hade våra möjligheter men vi var för oskarpa i dag, säger tränare Michael Apelgren och fortsätter:

– Det hade kunnat sluta hur som helst.

ANNONS

Lång granskning

Om avgörandet blev sprakande var inledningen dess raka motsats. Det mest utstickande som hände var att Kristianstads Hampus Henningsson tilldelades ett rött kort efter att ha träffat William Andersson Moberg med ett slag i ansiktet.

Trots det kunde bortalaget gå till halvtidsvila i en tvåmålsledning (14–12).

Den andra halvleken blev desto mer svängig och ledde oss fram till en gastkramande avslutning.

Då kvitterade Felix Möller med sju sekunder kvar att spela. Kristianstad satte sedan vad man trodde var avgörandet i sista stund. Laget hann fira – men Sävehof protesterade vilt. Efter långa överläggningar fick hemmalaget rätt:

Bollen hann inte passera mållinjen och förlängning väntade.

Föll i förlängning

Med 37 sekunder kvar av denna ledde Sävehof med två bollar – men tre sekunder från slutet satt kvitteringen och ännu en förlängning skulle avhandlas.

Här fick Kristianstad sedan ett tidigt försprång man aldrig släppte. När slutsignalen ljöd hade man vunnit med 45–44.

– Vi måste vara bättre helt enkelt. Man kan tycka vad man vill om olika insatser men vi måste vara bättre och inte sätta oss i situationer där detta kan hända. Det måste vi dra lärdom från, säger Sebastian Karlsson.

Därmed är helt lika inför final tre som spelas på torsdag.

– Det är tungt, det går inte att komma ifrån. Samtidigt är det en matchserie och den går vidare. Det är lika, det är väldigt mycket handboll kvar att spela. Förhoppningsvis har vi lärt oss någonting och kan ta med oss det, säger Karlsson.

LÄS MER:Sävehof vann första finalen – efter Möllers briljans

ANNONS