Sävehof blickar framåt – trots miljontappet

Inställt Partille Cup och obefintliga publiksiffror resulterade i att IK Sävehof gick back med mångmiljonbelopp förra året. Handbollsklubben ser dock ljust på framtiden och förutspår rekordpublik under den kommande säsongen.
– Den kommer nog bli större än någonsin, säger klubbdirektör Stefan Albrechtsson.

ANNONS

Ända sedan pandemin kopplade sitt grepp om samhället har Sävehof kämpat med att få ekonomin i klubben att gå ihop.

– Det var en positiv överraskning att man kunde ansöka om bidrag och att man kunde korttidspermittera medarbetare, men vi gick ändå med förlust med 12 miljoner kronor förra året, säger Stefan Albrechtsson.

Han uppskattar att klubben bara fick runt 60 procent av de pengar man sökte för att täcka sina kostnader och uteblivna intäkter.

– Det rör sig om cirka 6,5 miljoner kronor.

Dessutom är det ännu inte klarlagt hur mycket bidrag man kommer att få för de intäkter som uteblivit under årets tre första kvartal.

– Det har blivit svårare och tuffare att ansöka om bidragen, så vi vet inte vad de kommer att ge i slutändan.

Enligt Stefan Albrechtsson är det ungdomsverksamheten som drabbats hårdast, då bland annat turneringar ställts in. Elitverksamheten menar han har kunnat fortsätta obehindrat, om än utan publik.

– Men utan permitteringarna och bidragen, som jag varit inne på lite innan, så hade vi varit på botten. Nu står vi ändå på grön kvist.

Miljonförluster efter inställda Partille Cup

Att man på grund av pandemin tvingats att ställa in två årgångar av den inkomstbringande turneringen Partille Cup har också varit ett hårt slag för klubben och även fast både Stefan Albrechtsson och spelarna längtar efter att publiken ska komma tillbaka har det ekonomiska tappet från de tomma läktarna inte varit så stort. Detta då årskortsförsäljningen har fortskridit mer eller mindre som vanligt.

– Publikaffären är viktig för oss, men det är inte den mest överordnande. Vi säljer 2 500 säsongskort per år och många är redan köpta inför säsongen.

Stefan Albrechtsson tror dock att säsongens ovanligt intensiva matchschema kommer göra att antalet som går på matcherna kommer att bli fler.

– Vi kommer sätta svenskt rekord i antal spelade hemmamatcher den här säsongen. Eftersom det är så många matcher så kommer nog publiksnittet att gå ner. Men den ackumulerade publiken över säsongen, den kommer nog bli större än någonsin.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS