Sävehof besegrade Ystad i seriepremiären

Sävehof slog den förväntade toppkonkurrenten Ystad i seriepremiären.
Stor hjälte blev Simon Möller – i sin återkomst i handbollsligan.
– Det var detta jag såg framför mig, säger han.

ANNONS
|

Sist det begav sig fick Partillelaget ge sig i finalserien mot IFK Kristianstad. Under tisdagen inledde man revanschsäsongen med en skön seger mot Ystads IF.

– Det känns fantastiskt. Det var kul att spela i dag med mycket folk i hallen och en premiär mot ett bra lag. Man kan inte börja mycket skönare, säger Simon Möller.

Trots att man tappat stjärnspelare som Sebastian Karlsson och Elias Á Skipagötu visade laget på styrka när man redan i den första halvleken fattade ett grepp om tillställningen (15–10).

– Vi får en otrolig start, det mesta stämmer för oss. Vi gör det vi kommit överens om att vi skulle göra, spelar ut hela vårt register och går runt på folk. Det är så vi vill se ut i år, säger Möller.

ANNONS

Återvändande Gustaf Wedberg var pigg från start och blev till sist lagets främste målskytt med sina fem baljor. Han hyllas därför av lagkamrat Möller.

– Det är jättekul. Det var många som klev fram i dag och Gustaf var verkligen en av dem. Han har kommit in bra i vårt spelsätt och så är han en Sävehofkille som verkligen kommer bli viktig för oss. Det är stora skor att fylla efter ”Sebbe” men han om någon kan fylla dem, säger han.

”Känns värt det”

Möller, som fick sina finalserie förstörd av ett benbrott i foten, stod också för en stark insats i sin återkomst i handbollsligan. Han gjorde 19 räddningar och kom upp i 40 i räddningsprocent. Det blev inte minst viktigt när Ystad satte rejäl press i den andra halvleken.

– Jag dippar lite i andra men sedan lyckades jag komma tillbaka. Min insats följer lagets, som så ofta. Men det är klart att det var kul, framförallt i första kändes det väldigt, väldigt bra, säger han.

Slutresultatet kunde skrivas till 27–24 i Sävehofs favör. Efteråt är Möller glad – både för segern för att få vara tillbaka i hetluften.

– Det blev det tråkigaste slut man kunde tänka sig på förra säsongen – och det är detta man sett framför sig under rehaben. Under alla sommarkvällar med gips. Detta var någonting alldeles extra säger han och avslutar:

– Det känns värt det när man får spela sådana här matcher. Då är man lite extra stolt över sig själv och läkarna. Jag vill ge en stor eloge till dem för att jag kan stå här så kort efter operationen.

Härnäst väntar hemmapremiär mot nykomlingen Karlskrona på lördag.

ANNONS