Så går Partille IF FK upp till division 3: ”Små marginaler”

Kvalfyllda tider i höstrusk och kyla – Partille IF FK har tre jobbiga hinder på vägen för att nå division 3.
– Det är små marginaler. Det gäller att ha flyt och få ett bra resultat i första matchen, säger tränaren Kim Roland.

ANNONS
|

På tal om flyt. Det var med en stor portion tur som Partille ens kom till kvalgruppen som består av Gerdsken, Viken och Falköping. I seriespelets sista match förlorade man överraskande mot Komarken och trodde att säsongen var över. Men tack vare att konkurrenten Hisingsbacka samtidigt gick på en överraskande mina i sin sista match kunde Partille IF ta kvalplatsen uppåt, tack vare bättre målskillnad.

Kim Roland, tränare för Partille IF.
Kim Roland, tränare för Partille IF. Bild: Partille IF

– Det blir en tre veckor längre säsong. På pappret är det Gerdsken som är tuffaste motståndet. De är de som jag har lite bättre koll på än de andra lagen. De är ett stabilt division 3-lag som ändå hade tre lag under sig i tabellen, säger Kim Roland.

ANNONS

Kvalet inleds borta på söndag för Partilles del och då är det dalsländska Viken som står för motståndet. Ett lag som bara förlorade en enda match på hemmaplan under serien och hade förkrossande 29-6 i målskillnad.

Ni spelar två bortamatcher och en hemma, är det en nackdel för er?

– Det gör ganska lite skulle jag tro. Vi är visserligen inte vana vid en bortamatch med längre resa. Men det skulle kunna vara positivt att ladda en hel dag, Säger Kim Roland.

Partille IF:s kval börjar på söndag

Hans uppmaning till spelarna i laget är att vara framåtlutade och inte känna press eller stress utan ta kvalet som en rolig grej. Faktum är att Kim Roland, som i princip varit huvudtränare sedan 2006 fram till nu, har varit i samma situation tidigare.

– Ja, jag tror det var 2009 vi kvalade med laget upp till division 3. Då gick det bra.

Han berättar att laget faktiskt har ett ärm i rockärmen. En mittfältare som vet hur ett kval till division 3 ska vinnas:

– Vi har en spelare som var med då, Marcus Månsson. Han får visa vägen. Det kommer handla mycket om den mentala biten samtidigt som alla spelare kommer behöva ta eget ansvar. Men vi har ett bra kollektiv. Vi står inte och faller på enskilda spelare. säger Kim Roland.

Är Partille IF FK redo för att gå upp i trean?

– Föreningen är redo organisatoriskt. Det är inga konstigheter.

Partille matcher i kvalet – så bra är lagen!

En minitabell mellan de fyra kvallagen måste vinnas för att kvittera ut en biljett till division 3.

Partilles spelschema:

Söndag 9 oktober: 13:30

Viken-Partille

Lördag 15 oktober, 14:00

Partille–Falköping

Lördag 22 oktober: 14:00

Gerdsken-Partille

Så presterade lagen i serien:

Gerdsken: Kom nia av tolv lag i division 3 nordvästra Götaland. Sex vinster, fem oavgjorda och 11 förluster var till slut bara en poäng ifrån säkrat kontrakt. Nu blev det kval i stället. Det lag som på pappret är starkast i gruppen. Målskillnad: 41-63.

Viken: Kom tvåa i division 4 Bohuslän/Dalsland och vann 18 av 22 matcher. Inkasserade endast två förluster och tappade seriesegern på målskillnad. Ett giftigt gäng framåt som öste in mål i serien och var täta bakåt. Målskillnad: 68-15.

Partille: Höstens lag i division 4 Göteborg. Hade inför serieavslutningen fem raka vinster, bland annat mot topplagen Jonsered och Hisingsbacka, när det blev en plump i protokollet mot Komarken. Totalt 13 vunna, 5 oavgjorda och 4 förluster under seriespelet. Målskillnad: 53-22.

Falköping: Kom tvåa i division 4 Västergötland norra. Laget som på pappret är Partilles största chans till tre poäng. Hade en liknande matchkvot som Partille där man vann 14 matcher, spelade oavgjort i 3 och förlorade 5 matcher. Målskillnad: 52–24

LÄS MER:Partille IF:s bidrag gör skillnad i Zambia

LÄS MER:Doldissportens kraftkarlar har stångats i över 50 år

LÄS MER:Partille vann mot Hanhals borta – avgjorde i förlängningen

ANNONS