Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Sävehofs segerglädje – säkrade historiskt cupguld

Efter 30 års uppehåll var svenska cupen i handboll tillbaka. Då spände Sävehof-herrarna musklerna och säkrade föreningens första cuptitel någonsin.

IK Sävehof har radat upp SM-guld på 2000-talet och är den stora dominanten i svensk handboll. Men det finns en inhemsk trofé som saknas i det välfyllda prisskåpet i Partille: svenska cupen-titeln.

Efter 30 års uppehåll gjorde cupen comeback den här säsongen – och inför den avgörande finalmatchen hemma i Partille Arena hade Sävehof skapat sig ett gyllene läge. I onsdags besegrade de Lugi med 37-30 och hade således sju måls ledning inför den avgörande finalmatchen under lördagen.

LÄS MER: En minuts spel gav Felix Möller ett EM-guld

En match som inleddes med tre så kallade shoot-outs (enmanskontringar efter ett målvaktsutkast) per lag. Lugi satte tre av tre medan Sävehof satte två av tre – och med 2-3 på resultattavlan kunde matchen sedan starta i gång “på riktigt”.

Guldvittring redan i halvtidsvilan

Inledningsvis var det relativt jämnt. Men i slutet på den första halvleken kunde Sävehof göra ett litet miniryck och gå till halvtidsvila med resultatet 17-13 efter ett sent Emil Berlin-mål.

Fyra måls ledning i matchen – och elva måls ledning i dubbelmötet.

Rejäl gulsvart guldvittring, med andra ord.

I den andra halvleken var det heller inte så mycket snack om saken. Lugi snyggade förvisso till siffrorna. Men över två matcher var Sävehof numret för stort och gjorde processen mot pokalen kort.

Slutresultatet på finalmatch två blev 27-27 vilket innebar att Sävehof fick segerjubla inför hemmasupportrarna – och addera ytterligare en trofé till prisskåpet.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.