Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Sävehofs missräkning i första semifinalen – föll tungt mot Ystad

IK Sävehof fick en tung start på semifinalserien mot Ystads IF.
Efter en svag andra halvlek kunde de regerande svenska mästarna se sig besegrat med klara 26-32.
– När vi förlorar på hemmaplan på det här sättet så är det klart att vi inte är nöjda, säger tränare Michael Appelgren till C More.

Det small ordentligt inledningsvis och det var en tajt handbollsmatch där Ystad, inledningsvis, hade kommandot. Om än med minsta möjliga marginal.

Tidigt i matchen satte nog stora delar av Partille kaffet i halsen i förskräckelse. Efter drygt sex minuter spelade landade Elias Ellefsen á Skipagötu illa med ena foten och såg ut att ha riktigt ont.

Sävehofs supertalang haltade av planen och grinade illa.

– Det här förändrar förutsättningarna rejält om han inte kan spela mer, då är det skarpt läge för Sävehof, konstaterar C Mores expert Charlie Sjöstrand.

Men kort efter de oroväckande bilderna kunde Sävehof dra en lättnadens suck. Skipagötu var uppe och gick vid sidlinjen och signalerade att han åter var redo för spel.

Väl ute på planen var han, som så många gånger förr, en viktig kugge i en mycket jämn match där inget av lagen riktigt lyckades införskaffa sig en ledning värd namnet.

Oblings kritik: ”Det här är för dåligt”

Efter halva matchen spelad var det dock Ystad som gick till pausvilan med en 16-13-ledning på grund av ett bristande Sävehof-försvar – samtidigt som Bertram Obling hade svårt att få till de avgörande räddningarna.

– Jag har inte tillräckligt med räddningar, det känner jag själv, säger han i C More.

I det stora hela var den danske målvakten missnöjd med sitt lags insats.

– Vi är inte där. Jag är inte nöjd, jag tycker det är för dåligt. Både min egna prestation och lagets. Vi måste snacka om vad fan vi ska göra, för det här är för dåligt. Vi kommer inte vinna matcherna så här.

Ystad fortsatte att inneha ledningen i den andra halvleken, men samtidigt hade de ständigt Sävehof i bakhasorna.

Matchen rann till slut Sävehof ur händerna. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Matchen rann till slut Sävehof ur händerna. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Matchen rann Sävehof ur händerna

Men de gulsvarta herrarna hade förtvivlat svårt att överlista Hvenfelt i Skånemålet och med kvarten kvar att spela ledde Ystad med fem bollar. Sävehoftränaren Michael Appelgren tvingades därmed att ta en time out för att samla trupperna.

Men snacket hjälpte knappast, i stället rann det iväg ytterligare och med tio minuter kvar att spela låg Sävehof under med hopplösa 20–27.

Appelgren tog en time out till – till ingen nytta, om sanningen ska fram.

När slutsignalen ljöd kunde IK Sävehof se sig besegrat med klara 26-32 i den första semifinalen.

– Vi är aldrig nöjda, vi är ändå Sävehof. Så när vi förlorar på hemmaplan på det här sättet så är det klart att vi inte är nöjda. Men de var riktigt bra i dag, Ystad, och ibland får man ta av sig hatten för en fin prestation. Jag tyckte de hade oss på många plan i dag och vinner fullt rättvist, säger Appelgren till C More.

LÄS OCKSÅ: IK Sävehof körde över Lugi i första semifinalen

LÄS OCKSÅ: Profilen slutar efter 15 år: ”Vill jobba på mina villkor”

LÄS OCKSÅ: Sävehof utsatt för hot inför semifinalen mot Ystad

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.