Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Sportsliga framgångar är en av de bidragande faktorerna till att Sävehof slagit sig in på listan, enligt marknadschefen Torbjörn Wittström.  Bild: CARL SANDIN, Bildbyrån
Sportsliga framgångar är en av de bidragande faktorerna till att Sävehof slagit sig in på listan, enligt marknadschefen Torbjörn Wittström. Bild: CARL SANDIN, Bildbyrån

Sävehof slår sig in på prestigefyllda listan

Sävehof är en av de 15 idrottsklubbar som har det starkaste varumärket i Sverige, enligt det svenska folket.
I listan placerar sig handbollsklubben över klassiska föreningar som Gais, IFK Norrköping och IF Elfsborg.
– Det är stort med tanke på hur litet Partille är jämfört med de andra orterna på listan, säger Torbjörn Wittström, marknadschef på Sävehof.

För tionde året i rad har tidningen Sport & Affärer tagit tempen på svenska idrottsföreningars varumärken. I en opinionsundersökning gjord av Demoskop har man frågat svenskarna vilken klubb de tycker har det starkaste varumärket.

Sävehof placerar sig på en tolfteplats och slår sig för första gången in på listan, som i övrigt domineras helt av ishockey- och fotbollsklubbar.

– Vi känner stor stolthet att vi har kommit in på listan över de mest kända och starkaste varumärkena i Idrottssverige. Det finns flera anledningar, det har självklart att göra med de sportsliga framgångarna, men också med jämvikten mellan killar och tjejer, damer och herrar att göra, säger Sävehofs marknadschef Torbjörn Wittström.

Prisar de ideella krafterna

Marknadschefen tror dessutom att de starka ideella krafterna bidragit till att man är med på listan.

– Det handlar också bland annat om arbetet med Partille cup och de fantastiska ideella krafter som finns inom klubben. Vi försöker också jobba mycket med kommunikation och arbetar aktivt med att berätta om vad vi gör i klubben, både genom sociala medier och i media.

Idrottssveriges starkaste varumärke 2022

1. AIK

2. Djurgårdens IF

3. Malmö FF

4. Hammarby IF

5. IFK Göteborg

6. Frölunda Indians

7. Leksands IF

8. Färjestads BK

9. Brynäs IF

10. HV71

11. Malmö Redhawks

12. Sävehof

12. Helsingborgs IF

12. Skellefteå AIK

15. Rögle

15. IFK Norrköping

15. BK Häcken

15. IF Elfsborg

15. Modo Hockey

16. Gais

Källa: Sport & Affärer

Placeringen på listan innebär också att man i år slår anrika föreningar som i många fall har en historia som sträcker sig en bra bit över 100-årssträcket, så som Gais, If Elfsborg och IFK Norrköping.

– Den här listan har funnits i 10 år och det är första gången Sävehof slår sig in. Det är stort med tanke på hur litet Partille är jämfört med de andra orterna på listan.

LÄS MER: Efter ”#viställerupp-brödet” – nu lanserar Partillebageriet en smaskigare produkt

LÄS MER: Bella Gulldén om flytten till Sverige och Lugi

LÄS MER: Loui Sand berörde – på Stora scen i Kulturum

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.