Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Partillefighters gör upp – under thaiboxningsgala i arenan

Snart bjuds det på modernt gladiatorspel i Partille arena. Arenan agerar premiärmark för en ny fightingserie under namnet ”Muay Thai for Life” och dagen till ära bjuds det på kamp om Europa-titeln.

Dessutom ska den lokala fightern Nasim Kazem från Björndammen möta sig mot norrmannen Thiago Mendes.

– Det är en professionell fightingserie, med Sveriges och några av världens absolut bästa fighters, säger Patrick Thomsen som arrangerar galan.

Patrick Thomsen anordnar galan genom sitt bolag, Lingnoi Promotions. Han är själv uppvuxen i Partille, men lämnade kommunen 2005 för att försörja sig som professionell thaiboxare i både Thailand och Australien. Innan han lade handskarna på hyllan hann han med att både representera landslaget och vinna SM-titeln. Nu vill han bjuda partilleborna på kampsport av yppersta världsklass.

– Jag har precis flyttat tillbaka till Partille och tanken är att jag ska ta med mig häftiga arrengemang till min hemkommun.

Helt ny professionell fightingserie

Den 31 oktober är det dags för Patrick Thomsen att förverkliga sin vision. Då grundas den nya serien ”Muay Thai for Life” med en debutgala i Partille Arena.

– Det är en professionell fightingserie, med Sveriges och några av världens absolut bästa fighters.

Totalt bjuds på nio proffsmatcher i thaiboxning, med fighters från fyra länder . Vissa av slagskämparna har också lokal anknytning, som Nasim Kazem från Björndammen som kommer att slåss mot norrmannen Thiago Mendes.

LÄS MER: E-type till Partille arena – under gigantisk after work

I galans huvudevent möter en meriterad svensk thaiboxare med ursprung i Utby vid namn Nicholas Bryant fransmannen Florent Louis-Joseph.

Kändare än Miriam Bryant – i fightningvärlden

Om Nicholas Bryants efternamn låter bekant så är det för att han är bror till artisten Miriam Bryant. Även fast Nicholas Bryant kanske inte är lika känd för den breda allmänheten som sin syster, har han gjort sig ett stort namn inom fightingvärlden genom sina prestationer i ringen.

– Han är trefaldig svensk mästare och ska gå en professionell Europatitel-match inom WMC-fedarationen, som är den mest prestigefyllda thaiboxningsorganisationen i världen.

Patrick Thomsen, vd på Lingnoi Promotions. Bild: Lingnoi Promotions
Patrick Thomsen, vd på Lingnoi Promotions. Bild: Lingnoi Promotions

Det finns höjdpunkter även på damsidan, då svenskan Uma Galli gör upp med internationellt erkände norskan Anne-Line Hogstad.

Mästerskapstiteln under kungligt beskydd

WMC står för World Muaythai Confederation. Inom kampsporter är det vanligt att flera organisationer utlyser världsmästerskap och därför är det inte alltid så att man faktiskt är bäst i världen om man är världsmästare i thaiboxning. WMC-titlar är dock extra tunga och ses som de mest prestigefyllda eftersom att organisationen är en av de äldsta och den överlägset största. WMC har sitt säte i Bangkok och grundades av den thailändska regeringen 1995. Genom åren har flera högdjur inom den thailändska armén suttit på presidentposten för organisationen.

Sedan 2014 står WMC även under kungligt beskydd och ambassadörer från 20 länder medverkade under ceremonin där beskyddet formaliserades av den dåvarande kungen Bhumibol Adulyadej.

LÄS MER: The Chainsmokers kommer till Partille Arena

Biljetter till galan går att köpa i detta nu, men spektaklet kommer också att sändas via pay-per-viewtjänsten FITE TV. Sändningen programleds av Magdalena Kowalzcyk, som för de allra flesta är känd som programledare av ”Lyxfällan”, men som också har en framgångsrik karriär som thaiboxare i bagaget.

– Miljoner människor i hela världen kan se galan från Partille, säger Patrick Thomsen.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.