Gais-spelarna med dåvarande lagkaptenen August Wängberg i spetsen deppade till efter förlusten mot AFC Eskilstuna.
Gais-spelarna med dåvarande lagkaptenen August Wängberg i spetsen deppade till efter förlusten mot AFC Eskilstuna. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Partillebo portas från alla arenor – efter stökiga Gaismatchen

En Partillebo i 20-årsåldern bröt mot ordningslagen när han kastade in föremål på plan i samband med en stökig fotbollsmatch mellan Gais och AFC Eskilstuna i höstas. Nu portas han från att gå på fotboll i hela landet.

ANNONS
|

Den 21 oktober förra året tog Gais emot AFC Eskilstuna på Gamla Ullevi.

Göteborgslaget fick dock spö av gästerna som vann med siffrorna 3–2 och ett par av Eskilstunas mål rörde upp våldsamma känslor hos Gais supportrar.

Eskilstuna-spelarna Ashley Coffey och Abdelkarim Mammar Chaouche firade sina mål framför Gais-klacken på ett sånt provocerande sätt att de varnades av domaren och kritiserades av den egna tränaren efteråt.

Gais-spelarna reagerade också på tilltaget men lyckades hålla huvudet jämförelsevis kallt. Tillställningen blev ovanligt stökig och för några av Gaisarna i publiken slog det slint.

Gaisaren kastade in föremål

En av dessa Gaisare var en Partillebo i 20-årsåldern som gjorde sig skyldig till brott mot ordningslagen under tillställningen.

ANNONS

Partille Tidning har tagit del av ett dokument från Åklagarmyndigheten som beskriver brottet:

”NN är lagförd för brott mot ordningslagen då han under en pågående fotbollsmatch mellan Gais och AFC Eskilstuna kastat in föremål på spelplanen i närheten av spelarna”

Huruvida föremålen kastades in i samband med att Eskilstuna-spelarna firade målen vid Gais-klacken framgår inte.

Får inte gå på fotboll

Då den unge mannen gjort sig skyldig till brott mot ordningslagen har han också fått tillträdesförbud:

”Tillträdesförbudet innebär förbud att tillträda eller vistas på samtliga inhägnade idrottsanläggningar i Sverige när det på platsen anordnas matcher”, står det i dokumentet från Åklagarmyndigheten.

Det innebär i praktiken att han inte får gå på fotbollsmatcher som spelas i allsvenskan, superettan, division 1, matcher som spelas i svenska cupen eller i svenska futsal-ligan.

Han får heller inte gå på matcher där lag som spelar i någon av ovan nämnda serier möts i något annat sammanhang, dessutom portas han från alla evenemang med det svenska landslaget.

LÄS MER:"Gud” är tillbaka – men i en helt annan roll än tidigare

LÄS MER:Björndammens ordförande om förändringen: ”Utan historia finns det ingen framtid”

LÄS MER:Kastade ölburkar på isen - nu får mannen tillträdesförbud

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS