Ny rysare i SM-finalen – Sävehof föll efter förlängning

Sävehof saknade skadade storstjärnorna. Då föll man efter förlängning borta mot IFK Kristianstad.
– Vi måste vara mer kalla i de avgörande lägena, säger Oli Mittun.

ANNONS

Ingen Elias Á Skipagötu, ingen Simon Möller – ingen fest.

– Det är tufft. Jag tycker att vi spelar en bra match. Alla ser att vi inte har med Elias eller Simon men jag tycker att vi gör en bra insats i dag. Både i anfall och försvar. Det är marginaler igen i dag. Det är tråkigt för oss, säger Mittun.

Det var ett alltså decimerat Sävehof som klev ut inför nästan 5 000 orangeklädda i Kristianstad. En svår uppgift på förhand som nu om möjligt blivit ännu svårare.

Final tre, där lagen vunnit vars en av de första två, inleddes också på värsta tänkbara vis. Mål Markus Olsson, bortslarvat Sävehofanfall och sedan en snabb kontring i mål.

Gustaf Banke hann också få en räddning innan det stod 3–0 till hemmalaget – med en minut och 50 sekunder spelat.

Efter denna kalldusch vaknade Sävehof till och reducerade till 6–5 med tio minuter på klockan.

Då hade Oscar Sävinger, Möllers ersättare, kommit in i matchen. I mitten av halvleken var han lysande.

Trots att han gav sitt lag flera chanser att rycka blev det ingenting med det – efter att laget gått upp i ledning för första gången i hela matchen dröjde det nästan åtta minuter innan man hittade nätet igen.

– Vi får kolla på det som vi gör dåligt och rätta till det. Så som det ser ut nu har vi verkligen inte råd med att kasta bort någon boll alls om vi ska vinna två matcher, säger Felix Möller.

Kristianstad utnyttjade detta – och gick till halvtid i ledning, 14–12.

Rysaravslutning

Det andra halvleken inleddes med en helt annan fart. Knappa fem minuter in kontrade lagkapten Sebastian Karlsson in målet som innebar att matchen var vänd.

Efter en stunds fram- och tillbaka var det sedan bara till att konstatera:

Även detta möte skulle bli en rysare.

Lagen satt som iglar på varandra och släppte sällan iväg det andra med fler än ett mål, med bara fem minuter kvar att spela var det helt jämt, 27–27.

Lika var det också när det var en minut kvar att spela, Kristianstad fick chansen att skaffa sig två matchbollar. Då lyckades Sävehof freda sitt mål – och precis som i final två väntade förlängning. Detta efter 28–28 vid full tid.

Ny förlängning

Trötta spelare hade där svårt att tränga igenom varandras försvar. Allra tuffast hade Sävehof, som inte lyckades få in ett enda mål i den första halvleken.

– Surt, såklart. Vi får det till förlängning men sedan är vi alldeles för dåliga första fem minuterna i den. Den avgör. Jag tycker ändå att vi gör det helt okej men vi slarvar bort det för mycket, säger Möller.

Det gjorde att Kristianstad kunde rycka åt sig en tremålsledning – som man inte släppte. Till slut kunde hemmalaget fira en 33–31-seger.

– Vi måste vara mer kalla i de avgörande lägena, nu har vi torskat två matcher i förlängning, säger Mittun.

Nästa final spelas redan på lördag i Partille. Då kan IFK Kristianstad säkra segern i Sävehofs hemmaborg.

Lyckligtvis kan Mittun peka ut en positiv sak från de två senaste mötena.

– I denna match kan det gå åt båda håll. Förra matchen också. Vi har ännu inte förlorat efter 60 minuter. Om vi spelar som vi gör ska vi nog kanske klara av att vinna, säger han.

LÄS MER:Sävehofs mardröm: Elias Á Skipagötu missar finalen

LÄS MER:IFK Kristianstad tog ny seger i serien mot Sävehof efter förlängningsdrama

ANNONS