Nina Koppang skadade armbågen i en avslutssituation. Efter det kom hon inte tillbaka i matchen. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Nina Koppang utgick skadad när Sävehof föll mot Metz

Sävehof hotade hela vägen i Champions League-mötet med franska Metz, men Partilleklubben föll med 28-31. Samtidigt skadade sig supertalangen Nina Koppang i inledningen i matchen, inför ögonen på förbundskapten Tomas Axnén. Nu kan VM vara i fara.

ANNONS
|

I SHE går IK Sävehof som tåget. Segern i senaste omgången mot Kristianstad var Partilleklubbens sjätte raka.

I Champions League-spelet har det gått något trögare. Sävehof har på de sex inledande matcherna lyckats knipa 4 poäng, bland annat genom en megaskräll mot det slovenska topplaget Krim Mercator i premiären.

Under söndagen var det dags för match igen, den här gången stod det franska topplaget Metz för motståndet.

Bjöd på läckerbit direkt

Matchen började så som en match med hög internationell klass ska börja. Sävehof snurrade upp Metz-försvaret rejält och kunde via en variant innefattande dubbla japanare sätta matchens första mål genom Jamina Roberts.

ANNONS

Men sen var det Metz som tog tag i taktpinnen. Inte minst via den väldige mittsexan Astride N’gouan som gjorde bortalagets tre första mål från sin linjeposition. Fransyskorna höll ledningen, även om de bjöd in Sävehof i matchen. Tre snabba utvisningar gav hemmalaget chansen att komma ikapp, men kvaliteten i avsluten uteblev från de gulsvarta.

Supertalangen ut skadad

Efter dryga kvarten spelad utspelade sig oroväckade scener på innerplan. Sävehofs supertalang Nina Koppang utmanade, kom till skott och gjorde mål. I luften fick hon dock en mindre knuff, vilket resulterade i att hon landande på armen och blev liggandes på golvet. Det såg till en början allvarligt ut, men hon kunde efter en stund ta sig ut av egen maskin. Däremot såg hon på från bänken resterande del av halvleken.

– Det är passivt spel och jag gör en skottfint och går upp på ett vik-skott. Sen landar jag på armen och sträcker över armbågen. Jag hör att det knakar till med det är oklart vad som har hänt, säger Nina Koppang efter matchen.

Sävehof öste efter det på framåt och skapade en hel del. Men oskarpa avslut och tekniska fel satte käppar i hjulet för hemmalaget. Samtidigt straffade Metz med sina inspel till linjen som Sävehof hade svårt att stå emot. Således var det underläge i paus, 12-15.

Armen hårt lindad

När Sävehof kom ut till andra halvlek syntes först Nina Koppang inte till, men efter en stund kom hon ut till bänken. Då med armbågen hårt bandagerad och det blev inte något mer spel i matchen. Koppang är uttagen som extraspelare i Tomas Axnérs VM-trupp i början av december. Skadan kommer minst sagt olägligt.

– Jag ska röntga mig imorgon. Jag har inte skadat armbågen tidigare så jag vet inte hur det ska kännas, eller inte kännas. Men det gör jätteont, säger Koppang efter matchen.

Hela händelseförloppet utspelade sig framför ögonen på förbundskaptenen, som befann sig på läktaren.

– Nina är vänsterhänt och utöver henne finns det bara tre till i landslaget. Hon är en spännande spelare men vi har aldrig haft henne på en samling tidigare, men hon har goda möjligheter, säger Axnér efter matchen och fortsätter:

– En översträckt armbåge kan vara mycket, det kan vara ett par veckor borta eller bara ett par dagar. Jag hoppas få positiva besked.

Om VM-turneringen är i fara återstår att se.

– Jag hoppas inte det, jag får inte ens börja tänka de tankarna, säger Koppang.

Den andra halvlek kom att bli snarlik den första. Metz fortsatte att straffa hemmalaget via sina inspel på linjen och ledningen växte. Men Sävehof gav sig inte och fortsatte att utmana, mycket tack vare elvamålsskytten Jamina Roberts. I slutminuterna skiljde bara två mål lagen emellan, men det räckte inte hela vägen. Sävehof föll med 28-31.