Sävehofs landslagsspelare Mathilda Lundström har en lång rehabilitering framför sig. VM får hon nu följa från läktaren tillsammans med familjen som köpt biljetter till Sveriges samtliga gruppspelsmatcher i Torrevieja.
Sävehofs landslagsspelare Mathilda Lundström har en lång rehabilitering framför sig. VM får hon nu följa från läktaren tillsammans med familjen som köpt biljetter till Sveriges samtliga gruppspelsmatcher i Torrevieja. Bild: Torbjörn Arvidsson

Mathilda Lundström får se VM från läktaren – med familjen

Sävehofs skadedrabbade högersexa Mathilda Lundström får se VM från läktaren. Tillsammans med familjen som köpt biljetter till alla Sveriges gruppspelsmatcher.

ANNONS
|

Snart 25-åriga Mathilda Lundström är uppvuxen i Stockholm och har Skogås som moderklubb. Via Huddinge, Spårvägen och Skuru hamnade hon i Sävehof inför säsongen 2021-2022.

Där har högersexan fortsatt sin utveckling och det stora målet för säsongen var självfallet VM i Spanien (2-19 december) – något som skulle bli Lundströms femte raka mästerskap i den blågula landslagsdressen.

Drömmen om VM sprack

Men drömmen om VM försvann i Sävehofs Champions-League-match mot Metz nere i Frankrike den 21 november.

– Vi vet väl inte riktigt vad som hände. Jag hoppade upp och landade stumt på mitt högerben. Det strålade till i benet men inte så mycket mer. Sedan gjorde det lite ont och jag bytte, berättar Mathilda Lundström.

ANNONS

LÄS MER:Covidpass ska krävas för publiksporterna: ”Väntar på direktiv från förbundet”

Efter undersökning visade det sig att främre korsbandet var av i högerknät. En skada som gör att hon missar både VM och resten av säsongen med Sävehof.

Väntar på operation

Partille Tidning träffade henne på gymmet längst uppe i Partille Arena. Där bland motionscyklar och massagebänkar har hon påbörjat sin rehabilitering i väntan på operation.

– Operationen är planerad till mitten av december. Det som är positivt är att jag inte har ont och har kvar en hel del rörlighet.

LÄS MER:Sävehof lanserar bröd – med klassiska partillebagarna

Det väntar ändå en lång rehabilitering. Har du ett starkt psyke?

– Ja det tror jag att jag har, eller så lurar jag bara hjärnan att tro det, säger hon och ler.

Sedan blir hon mer allvarlig.

– Det är förstås många tankar som snurrar nu men det här ska jag ta mig igenom.

Vad tänker du om framtiden?

– Först och främst gäller det att bli återställd efter skadan. Sedan får vi se. Mitt kontrakt med Sävehof går ut efter den här säsongen.

Familjen på plats

Sverige spelar sina gruppspelsmatcher i VM i Torrevieja, en turistort vid Medelhavet, Spanien, där det till och med funnit ett svenskt konsulat.

Mathilda Lundströms familj från Stockholm har köpt biljetter till Sveriges samtliga gruppspelsmatcher för att se Mathilda spela. Nu får hon själv följa mästerskapet från läktaren – tillsammans med familjen.

– Jag följer med ned till Spanien och hoppas kunna se en eller flera matcher på plats, helst den mot Holland. Även om jag helst hade varit på planen så kommer jag göra allt för att stötta laget från sidan.

Sävehof hade även högernian Nina Koppang ,19, uttagen som extraspelare i Thomas Axnérs VM-trupp. Men även hon skadade sig i matchen mot Metz och tvingades lämna återbud.

ANNONS