Joline Persson Planefors i de blågula färgerna under VM i Dubai förra året.
Joline Persson Planefors i de blågula färgerna under VM i Dubai förra året. Bild: Svenska bowlingförbundet

Landslagskvinnan från Partille utsedd till årets bowlare

Partillebon och landslagskvinnan Joline Persson Planefors har utsetts till årets bowlare 2021. Hon gjorde stora avtryck under VM i Dubai i november, där hon plockade hem både ett silver och ett guld.
– Det är en efterlängtad titel att ha på cv:t, säger Joline Persson Planefors.

ANNONS

Det är det Svenska bowlingförbundet som utsett Joline Persson Planerfors till årets bowlare.

I sin motivering lyfter juryn fram hennes skyhöga poängsnitt under förra året.

”Joline Persson Planefors har, på rullande helår, ett snitt på 227,54. Det är nästan 9 poäng högre per serie än Josefin Hermansson som är tvåa på listan. Den 31-åriga värmländskan är dessutom rankad etta i landet, vinner 90% av sina banpoäng i Elitserien, var bästa svenska individuellt på VM i Dubai, tog silver i dubbel med Sandra Andersson och blev också, som ankare, Världsmästare i Mixed.”

Vann vm-guld med pojkvännen

Joline Persson Planefors tävlar till vardags för Partillebaserade Team X-Calibur och bor tillsammans med pojkvännen Jesper ”Tvåhandsdemonen från Vimmerby” Svensson, som även han är en framgångsrik bowlare.

ANNONS

LÄS MER:Dubbla världsrekord – för tvåhandsdemonen

De ingick i samma mixed-lag när de tog VM-guldet i Dubai.

– Det var ren eufori att vinna VM-guld både med min sambo och med min bästa kompis, säger Joline Persson Planefors till Svenska bowlingförbundet.

Lyckades behålla peppen under pandemin

Hon berättar för förbundet att nyckeln till hennes framgångar är att hon lyckats hålla motivationen uppe, trots pandemin.

– Jag har haft hyfsad motivation under pandemin och kunnat träna på bra. Självklart har det varit tufft vissa perioder när det kommit nya restriktioner men jag har ändå fortsatt jobba på och jag ville verkligen vara väl förberedd till VM. Jag har också haft tät dialog med Robert Andersson (förbundskapten dam) under året vilket har varit väldigt bra.

Det är första gången hon tar hem priset, men hon verkar ha fått mersmak för framgång.

– Det är en efterlängtad titel att ha på cv:t, säger hon.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS