Sebastian Karlsson jublar under final 2 i Svenska cupen mellan Sävehof och Lugi.. På lördag gör han sin 300:e match för Sävehof som då tar emot Ystads IF.
Sebastian Karlsson jublar under final 2 i Svenska cupen mellan Sävehof och Lugi.. På lördag gör han sin 300:e match för Sävehof som då tar emot Ystads IF. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Lagkaptenens 300:e match – Sävehof möter Ystad på hemmaplan

Sävehofs lagkapten Sebastian Karlsson gör sin 300:e seriematch för klubben mot Ystads IF. Det kommer att uppmärksammas när skåningarna kommer på besök till Partille arena i dag klockan 15.30.

ANNONS
|

27-årige Sebastian Karlsson är den vänsterhänte högerkantspelaren som tagit två SM-guld med Sävehof sedan A-lagsdebuten 2013.

Nu firar han 300 seriematcher för de gulsvarta.

– Sebastian är en spelare som har äkta klubbkänsla. I tillägg leder han laget som lagkapten, säger Sävehofs tränare Michael Apelgren.

Inte självklart

Att det skulle bli handboll för Sebastian Karlsson var dock inte självklart. Pappa Sonny Karlsson var en legendarisk fotbollsspelare i BK Häcken och han var även klubbchef där i många år.

I de tidiga tonåren spelade Sebastian fotboll i IFK Göteborg, men till slut valde han handbollen.

LÄS MER:Go stämning när Sävehof bjöd upp till dubbel hemmapremiär

– Det kändes naturligare. Och mina kompisar spelade i Sävehof. Pappa försökte aldrig att påverka mig. Han blev nog glad att jag valde handbollen. Han tittade på tillräckligt många fotbollsmatcher ändå, har Sebastian Karlsson sagt i en intervju.

ANNONS

Stolt tränare

Sävehofs tränare Michael Apelgren är förstås glad över att ha Karlsson i sitt Sävehof, ett lag som är inne i en bra period just nu.

Efter segern mot Logrono La Rioja i European League (30-29) i veckan var Michael Apelgren väldigt stolt över sina spelare.

– Jag vet inte när ett svenskt lag vann en match mot ett spanskt klubblag på bortaplan. Det kan inte vara särskilt vanligt, säger han och tillägger:

– Detta var La Riojas första hemmaförlust på ett år och senast man förlorade gjorde man det mot Barcelona...

Klart för åttondelsfinal

Med tre omgångar kvar att spela i European League är Sävehof klart för åttondelsfinal i turneringen. Laget ligger tvåa i sin grupp efter tyska Magdeburg och närmast väntar möte med kroatiska storlaget Nexe.

Kroaterna kommer till Partille den 22 februari.

LÄS MER:Sävehof blickar framåt – trots miljontappet

Före mötet med Nexe ska serieledande Sävehof ta sig an tabelltrean Ystads IF på hemmaplan i handbollsligan. Matchen spelas i Partille arena på lördag eftermiddag.

– Det blir säkert jämnt. Vi förlorade mot dem på bortaplan i en match som vägde över till deras fördel i slutet, säger Michael Apelgren.

De har spelat flest matcher i Sävehofs historia

Erik Fritzon 447 matcher

Victor Fridén 379 matcher

Anders Eliasson 378 matcher

Per Sandström 358 matcher

Robert Johansson 353 matcher

Mats Sjöberg 336 matcher

Robert Wedberg 333 matcher

Tobias Albrechtson 315 matcher

Jonas Larholm 306 matcher

Sebastian Karlsson 299 matcher (innan lördag)

Så här prenumererar du

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS