Johanna Bundsens storspel bäddade för Sävehofseger i derbyt mot Kungälv

Sävehof hade till synes inga problem att besegra Kungälv i säsongens första derby. Hemvändaren Johanna Bundsens storspel bäddade för segern och Sävehof går in i landslagsuppehållet med tre raka segrar.
– Det finns en del att jobba på men vi kan ta med oss en god känsla, säger Bundsen.

ANNONS
|

Sävehof med två raka segrar i inledningen av säsongen ställdes mot Kungälvs HK med två raka förluster. Sävehof var solklar favorit i derbyt i Partille arena och gjorde inte hemmapubliken besviken.

Johanna Bundsen, 31, inledde förra matchen på bänken, men den här kvällen fick hon starta mellan stolparna för Sävehof och det var hemvändaren som bäddade för segern.

Sävehof var kompakta i försvarsspelet vilket gjorde det svårt för Kungälv men hemmalaget gjorde samtidigt en del missar offensivt vilket bjöd in gästerna inledningsvis. Kungälv inledde målskyttet genom Madeleine Lindgren och det var målmässigt jämnt mellan lagen till en början. Sedan satte hemmalaget in en högre växel och Johanna Bundsen fick tag i bollarna. Sävehof gjorde sex raka mål till 9–3.

ANNONS

Kungälv fortsatt utan seger

Kungälv gjorde ett målvaktsbyte och samtidigt kom Mia Lagumdzija, som inledde matchen på bänken, in och gästerna fick stopp på blödningen. Men trots fyra mål från Lagumdzija skiljde det sju mål mellan lagen i paus (17–10) och Johanna Bundsen hade räddat nära 40 procent av skotten hon fått emot sig.

– Det är klart att jag alltid känner att det är några fler bollar jag ska ha och det var lite svajigt. Jag tyckte inte att jag fick en jättebra start på andra halvlek men jag kommer in i det mer och mer och jag har några goa räddningar där så jag får ändå vara nöjd med min insats i dag, säger målvakten.

Andra halvlek fortsatte som första. Kungälv hade problem offensivt och Johanna Bundsen räddade skott. Sävehof öste inte in mål framåt men det blev ändå en komfortabel seger.

– Jag tycker överlag att vi gör en bra match, framför allt bakåt och i anfallsspelet. Men vi har väldigt mycket tekniska fel i första halvlek och även en del i andra vilket vi måste bli bättre på att hantera, säger Bundsen som till slut landade på en räddningsprocent på 45.

Slutresultatet skrevs till slut till 29–22 och Sävehof går in i landslagsuppehåll som segrare samtidigt som Kungälv får fortsätta vänta på säsongens första seger.

I Stockholm föll Önnered med elva mål mot Skuru. Den matchen slutade 31–20.