Jamina Roberts lämnar Sävehof efter säsongen.
Jamina Roberts lämnar Sävehof efter säsongen. Bild: AVDO BILKANOVIC

Jamina Roberts lämnar Sävehof

Jamina Roberts lämnar Sävehof efter säsongen. Ny klubbadress blir norska Vipers.
– Det är klart att det inte har vart lätt, men det känns ändå som ett väldigt bra beslut, säger hon.

ANNONS
|

Det har tidigare ryktats om att Jamina Roberts jagas av flera storklubbar. Nu står det klart att stjärnan lämnar Sävehof.

LÄS MER:Jamina Roberts jagas av storklubbar – kan lämna Sävehof

– Det har verkligen inte varit lätt att ta detta beslut. Sävehof är mitt hem. Extra svårt, för att det känns som att klubben verkligen har någonting bra på gång, men jag har fått en chans som jag inte kan tacka nej till. Ett erbjudande som känns bra både sportsligt och socialt, och i och med att jag inte blir yngre så kände jag att jag var tvungen att ta den här chansen, säger Jamina Roberts till klubbens hemsida.

ANNONS

LÄS MER:Jenny Carlson i dialog med Sävehof

Klubbdirektör Stefan Albrechtson kommenterar Roberts beslut.

– Det är jättekul för Jamina, och så klart välförtjänt. Vi hade hoppats att vi kunde behålla henne, men vi har ju förstått i och med hennes otroliga framfart både i Sävehof och i landslaget att det skulle bli svårt, säger Stefan Albrechtson.

Enligt NRK är det den norska klubben Vipers, från Kristianssand, som är Roberts nya klubbadress.

– Jag går ju inte till en svensk klubb direkt ... det är en klubb som gör det bra i Champions League. Det är något jag inte riktigt testat förr att spela i ett lag där man vet att man vinner vissa europeiska matcher, säger Jamina Roberts till GP.

Tar med dottern Lou till Norge

För Partille Tidning berättar Jamina Roberts att det varit ett stort steg att lämna Partille, där hon nyligen köpt och renoverat ett radhus med med sambon tillika Sävehofs sportchef Emil Berggren.

– Det är klart att det inte har vart lätt, men det känns ändå som ett väldigt bra beslut. Det är ett stort steg och ännu större när man har barn, man kan inte längre bara utgå från att allt löser sig runtomkring. Det finns andra att ta hänsyn till, säger Jamina Roberts.

Tanken är att Jamina Roberts ska ta med sig parets dotter Lou till Norge. Emil Berggren fortsätter sitt uppdrag som sportchef för Sävehof och pendlar för att träffa kvinnorna i sitt liv. En sträcka på cirka 45 mil.

Återförenas med Bella Gulldén

Men allt är inte okänt i Norge. Bland annat återförenas hon med sin vän och tidigare lagkamrat Bella Gulldén, som spelar i Vipers.

Du är vän med vissa spelare i Vipers. Känns klubben och Norge som en trygg hamn?

– Det känns tryggt ja, jag har bara hört gott om klubben. Det är Norge och inte skitlångt hem till Partille. Jag förstår språket och känner eller har mött en del av dem som spelar där. Det känns helt enkelt bra.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS