IK Sävehof körde över Lugi i första semifinalen

IK Sävehof bjöd på utklassning i den första semifinalen mot Lugi. 38-23 slutade matchen som dock började skakigt för Partilledamerna.
– Det var alldeles för dålig start för oss, säger Angelica Wallén i C More.

ANNONS
|

Två brända straffar var vad IK Sävehof inledde semifinalserien i Partille arena med. Lugi, å andra sidan, fick en något bättre start och satte matchens två första mål.

Men har man Jamina Roberts i sitt lag så vet man att målen till slut kommer. På egen hand skötte landslagsstjärnan målskyttet för hemmalaget under inledningen av matchen och satte samtliga av sina tre första skott.

Åtta minuter in i matchen blev Ellenor Åström den förste gulsvarta spelaren som inte hette Roberts i efternamn att göra mål.

Svag start från Sävehof

Samtidigt trummade Lugi på framåt, vilket ledde till att Sävehofs tränare Rasmus Overby tog en time out vid ställningen 4–7.

ANNONS

Det blev dock inte bättre för Partilledamerna som hade fortsatta problem med att göra mål, inte ens Jamina lyckades överlista Hanna Popaja i Lugi-målet.

Med 14 minuter spelade var Lundalagets ledning utökad till fem bollar.

Talande för Sävehofs problem med målskyttet i inledningen var det faktum att Laura Jensen och Frida Rosell, två av lagets bästa målskyttar, tillsammans hade ett mål noterat efter 20 minuter. Samtidigt som det började gå allt mer troll i Roberts skytte.

Börjessons storspel startade vändning

Men tack vare flera dunder-räddningar av Sofie Börjesson började Sävehof sakta men säkert knappa in på Lugi. På ett ögonblick hade hade Skånegästernas ledning minskat från fem bollar till en ynka.

– Vi kommer in i en bättre fas då, vi var som yra höns i början och kanske lite ringrostiga. Men vi kämpar oss tillbaka, säger Börjesson till C More.

Sofie Börjesson var nyckeln till Sävehofs vändning.
Sofie Börjesson var nyckeln till Sävehofs vändning. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Med fem minuter kvar av första halvleken var det helt plötsligt kvitterat till 13–13.

Sekunder innan pausvilan kunde dessutom Sofie Börjesson, som inte bara räddade bollar i första halvlek, prickskjuta in 16–15 från egen planhalva.

Vändningen var bara en början på vad som skulle sluta med en överkörning från Sävehof.

– Vi blir disciplinerade och börjar med det vi ska göra. Vi börjar smälla på bakåt och får lite enkla räddningar.

Sävehof bjöd på kross

IK Sävehof slutade etta i SHE av en anledning. Och den anledningen såg man när andra halvleken var igång.

Helt plötsligt körde man helt och hållet över Lugi ute på planen. Gästerna var chanslösa och Sävehofs dominans blev extra tydlig när Sofie Börjesson först limmade en boll och sen skickade iväg den den i tom kasse.

24–17 till Partilledamerna.

Sävehofs kross fortsatte och egentligen sedan drygt halvvägs in i den första halvleken var det aldrig något att orda om alls. Matchen började allt mer rinna iväg och med nio minuter kvar att spela hade man införskaffat sig en ledning med hela tio bollar.

För Lugi var det bara att acceptera sitt öde och till slut se Sävehof segra i den första semifinalen med 38-23.

– Det var alldeles för dålig start för oss, men vi vet att de brukar bli lite trötta i andra halvlek. Så vi försökte bara behålla lugnet och spela vårt spel, säger försvarsspelaren Angelica Wallén.

Därmed kan Partilledamerna införskaffa sig matchboll när lagen åter möts i Lund på lördag.

LÄS MER:Vilken klubb har snyggaste emblemet i Partille?

LÄS MER:Sävehof utsatt för hot inför semifinalen mot Ystad

LÄS MER:Bortamål fällde Sävehof – utslaget ur European League

ANNONS