Go stämning när Sävehof bjöd upp till dubbel hemmapremiär

Ingen kokande kittel, men likväl en trevligt sjudande gryta. Det var intrycket av supporterstödet när Partille Tidning var på plats i Sävehofs hemmaborg för att känna på stämningen i och runtom den dubbla hemmapremiären.

ANNONS

Årets säsong blir mer intensiv än någonsin för Sävehof, sett till antal hemmamatcher. Det beror bland annat på att både dam- och herrlaget kommer att mäta sig mot europeiskt motstånd.

– Det blir 2–3 hemmamatcher i veckan fram till och med, april eller maj. Det blir lite överdos, säger klubbdirektör Stefan Albrechtsson.

Den 15 september var det dubbel hemmapremiär mot svenskt motstånd och Partille Tidning fanns på plats för att insupa stämningen.

Innanför huvudentrén står 79-åriga Acke Möller, som gått på varenda Sävehofmatch han kan minnas.

– Jag har både barn och barnbarn som spelar i föreningen och hjälper till och fixar lite innan matcherna. Det är ju det här engagemanget som håller en vid liv, man läser om så många äldre som sitter hemma och inte har något att göra men så är det inte för mig.

På grund av pandemirestriktioner var det på premiärdagen inte möjligt att släppa in fler än 600 personer, men Acke Möller är glad över att publiken snart kommer att kunna återvända till arenan helt obehindrat.

– Det är jättebra och det måste kännas gott för spelarna också, jag är säker på att det gör jättemycket.

Suget efter att gå på handboll var stort

Med siktet inställt på att ta sig in i arenan får jag fatt i Linn Karlsson, 20 och Agnes Lundberg, 21. De är båda stora handbollsfantaster och har saknat att gå på match.

– Man har verkligen saknat att att gå på handboll, säger Linn Karlsson.

– Det är så kul att säsongen har kommit igång och sen är det ju väldigt kul med publik på arenan igen. Spelarna får energi av det, fortsätter Agnes Lundberg.

Utanför arenan står också Sävehof-fantasten Henry Haag, 83. Han tycker att det är härligt att säsongen kickat igång, men känner en viss oro inför att restriktionerna för publik snart ska upphöra helt.

– Jag missunnar ingen att gå på handboll och det är bra för klubben rent ekonomiskt att publiken kan börja komma igen, men frågar du mig så tycker jag att helt släppa restriktionerna är lite förhastat. Man har ju hört talas om att folk blir sjuka ändå, säger han.

Väl inne i hallen fanns ingen antydan till försiktighet eller osäkerhet på hur man skulle agera som publik, trots att många inte kunnat gå på livesport på väldigt länge. Applåderna, hejaropen och trummorna dundrade på som om inget hade hänt, även fast publiken dagen för hemmapremiären uppgick i några hundra istället för de 5500 personer som arenan faktiskt rymmer.

Publikstödet till trots föll damlaget mot sina motståndare Skuru IK med siffrorna 22 - 24. För herrarna gick det bättre, då man besegrade IFK Ystad med 34-30.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS