Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Dubbla världsrekord – för tvåhandsdemonen

Han bor i Partille och spelar bowling för Team Pergamon.
De senaste dagarna har dock Jesper ”Tvåhandsdemonen från Vimmerby” Svensson ägnat åt att dominera VM i Dubai.
Visiten i ökenlandet har redan resulterat i två världsrekord.
– Det är någonting speciellt att finnas med i historieböckerna, säger han.

Världsmästerskapen i bowling hålls i år i Dubai, mellan den 6 och 15 november.

Men alla behöver inte värma upp länge för att prestera.

Partillebon Jesper Svensson, 26, spelar för Team Pergamon och kallas i bowlingkretsar för ”Tvåhandsdemonen från Vimmerby”. På bara några få dagar har han gjort skäl för sitt smeknamn – genom att slå dubbla världsrekord.

LÄS MER: Bowlinglegendaren kan få tävling uppkallad efter sig

Redan på premiärdagen, under kvalet till den inledande singeldistansen slog han till med de imponerande siffrorna 269-259-279-279-259, över fem serier. Det blev totalt 1345 poäng och den högsta slagningen på fem serier någonsin på ett VM.

Skrivs in i historieböckerna

Det första världsrekordet var bärgat.

– Det är klart att det är kul. Jag tror vi räknade ut att jag har åtta stycken nio-spärr och resten strike. Det är inte så mycket att ta av då. Det är klart att det är kul. Det är någonting speciellt att finnas med i historieböckerna, säger Jesper Svensson i Svenska Bowlingförbundets pressmeddelande.

Men hur lyckades Jesper Svensson uppnå otroliga 1345 poäng då?

– Det undrar jag också. Jag tänker att jag ger fan i att fundera så mycket på det så kanske jag kan göra det igen, säger han.

Favorit i repris – två dagar senare

Det skulle inte dröja länge. Två dagar senare var det dags för demonen att fälla ut sina vingar och jaga nästa världsrekord. Den här gången tillsammans med landslagskollegan Pontus Andersson ifrån Team Clan, Nässjö. Kanske hämtade de båda kraft i det gemensamma småländska arvet när de slog världsrekord tillsammans i dubbelkvalet. 2467 poäng blev det, eller 246,7 i snitt över kvalets tio serier.

– Vi är trygga med varandra och har känt varandra sen vi var 10 år. Vi har spelat ihop en gång tidigare, på junior-VM i Lincoln, då slog vi världsrekord. Innan starten skojade vi om att vi skulle göra det igen, säger Pontus Andersson till Svenska Bowlingförbundet.

LÄS MER: Elvis, 13, bytte ut lasersvärdet – mot floretten

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.