Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Bella Gulldén om flytten till Sverige och Lugi

Bella Gulldén lämnar storklubben i Norge för spel i ett mittenlag i SHE.
För Sportbladet berättar storstjärnan om anledningen bakom flytten: systern Rebecca har drabbats av cancer.
– Handbollen betyder väldigt lite i en sådan här situation, säger hon.

Isabelle Gulldén har spelat utomlands sedan hon lämnade Sävehof 2011 och har länge ansetts vara en av världens bästa spelare. På måndagen kom nyheten att hon bryter kontraktet med regerande Champions League-mästaren Vipers Kristiansand.

Anledningen som angavs i pressmeddelandet från Vipers var att Gulldén ville komma närmre familjen. Men det blir inte någon flytt tillbaka till moderklubben Sävehof utan i stället fortsätter karriären i Skåne och Lugi.

LÄS MER: Uppgifter: Bella Gulldén klar för Lugi

För Sportbladet berättar hon om varför. Gulldéns två år yngre syster Rebecca som bor i Lund fick i november diagnosen livmoderhalscancer.

– Den är aggressiv och har spridit sig. Det är tufft. Man vet aldrig riktigt hur det... ska gå. Hon har svarat bra på behandlingen än så länge. Vi hoppas att det fortsätter så, men man vet ju aldrig. Det är tungt. Handbollen betyder väldigt lite i en sådan här situation, säger 32-åringen till tidningen.

LÄS MER: Bella Gulldén bryter kontraktet av personliga skäl

”Elva år utomlands räcker"

Gulldén säger att det inte var några problem att bryta kontraktet med Vipers. Nu flyttar hon, maken Linus och sonen Lias in i familjens nya hus i Skåne.

– Man funderar ju mycket och börjar tänka efter alla år utomlands att det finns annat som är viktigt. Vi känner att elva år utomlands räcker nu. Vill vi flytta hem och bo nära familjen och starta upp ett vanligt liv.

LÄS MER: Partillebos vd slutar – byts ut av styrelsen: ”Lycka till”

Vid sidan av att spela handboll i Lugi kommer Bella Gulldén vara ungdomsansvarig i klubben. Kontraktet är skrivet över tre år.

Om att det inte blev en återkomst till Sävehof säger Gulldén:

– Jag har länge varit väldigt öppen med att jag inte tvunget skulle spela i Sävehof igen. Det har varit många klubbar involverade och Lugi är det som känts bäst på allting egentligen.

Gulldén inledde handbollskarriären i Sävehof och spelade i klubben fram till 2011 då hon lämnade för spel utomlands. Sedan dess har hon representerad danska Viborg, rumänska CSM Bukarest, franska Brest och norska Vipers. Med Sävehof blev hon svensk mästare fyra gånger och med Bukarest vann hon Champions League 2016. Innan Gulldén 2020 lämnade landslaget gjorde hon 224 matcher och 846 mål i den svenska tröjan.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.