Apelgren utsedd till bästa tränare – av ligans spelare

Spelarna i Handbollsligan har fått säga sitt om vilka spelare och ledare som de tycker är skickligast.
Enligt dem är det inget snack om saken: Sävehof har den bästa tränaren i ligan.
– Jag känner mig otroligt hedrad över att mitt arbete uppmärksammas utanför min egen klubb, säger Sävehofs tränare Michael Apelgren.

ANNONS
|

Det börjar dra ihop sig till säsongsstart i Handbollsligan. För att ta tempen på stämningen skickade ATG ut en enkät till samtliga spelare i ligan. Mellan den 1 och 15 augusti i år svarade 143 spelare från ligans samtliga klubbar.

Spelarna fick svara på en rad frågor. Det handlade bland annat om vem de ansåg skulle bli en framtida skyttekung, vilken målvakt som är tuffast, vem den mest värdefulla spelaren är och vem som de ansåg vara den bästa tränaren.

Sävehof IK sticker ut i tre kategorier. Enligt spelarna är Sävehofs tränare Michael Apelgren ligans bästa tränare. Det tycker åtminstone 36,4 procent av de som svarat. Andraplatsen innehas av Hammarby Handbolls tränare Patrik Fahlgren, med 16,8 procent av rösterna. Patrik Fahlgren är bekant för Sävehofs fans, då han som spelare tog tre SM-guld med klubben mellan 2004 och 2009.

ANNONS

– Jag känner mig otroligt hedrad över att mitt arbete uppmärksammas utanför min egen klubb. Det jag försöker är att alltid se till att själv ha roligt och låta det speglas till mina spelare. Om du uppmuntrar till engagemang kommer det förhoppningsvis visa sig i spelet, säger Michael Apelgren, tränare IK Sävehof.

Ellefsen á Skipagøtu storfavorit

Men även spelaren Elias Ellefsen á Skipagøtu rosas av sina kollegor i ligan.

Nästan hälften anser nämligen att den 20-åriga färöingen är den spelare som är mest värdefull för det egna laget.

Han benämns som ett offensivt ess.

”Offensivt den skickligaste spelaren. X-factor när det står och väger.”, motiverade en av spelarna sitt val med.

Vill ta ett SM-guld innan utlandsflytten

Nästan lika många spådde också att Ellefsen á Skipagøtu den spelare i ligan som sannolikt låg närmast en tillvaro som utlandsproffs. De visade sig också få rätt, då han precis skrev på för tyska THW Kiel, som han ska representera säsongen 23/24.

Först vill ha dock ta ett till SM-guld med Sävehof.

– Jag valde att spela i IK Sävehof eftersom jag ansåg att det är den klubb som kommer ta mig till nästa nivå i min karriär. Jag har verkligen hela klubben att tacka för min framgång och tycker det är otroligt roligt att jag blivit uppmärksammad på det här sätt av hela ligan. Nu har jag bara ett mål kvar: Att ta ett sista SM guld, säger han.

LÄS MER:Loket är i Sävedalen varje dag – tack vare bortgångne vännen

LÄS MER:Därför hamnade världsstjärnan i Partille

LÄS MER:Doldissportens kraftkarlar har stångats i över 50 år

ANNONS