Partille tog hem mötet med Lillån i Partillebohallen

Partille tog till slut hem segern mot Lillån i matchen hemma i Partillebohallen på lördagen. Matchen i Allsvenskan södra herr i innebandy slutade 6–5 (2–1, 2–2, 2–2). Jacob Holm stod för Partilles avgörande mål 17.55 in i tredje perioden.

ANNONS
|
FBC Partille vann mot Lillån IBK

– Vi startar matchen väldigt bra och kunde ha haft ledningen stort efter första, men sedan har vi svårt att få någon rytm i spelat. Det kunde verkligen ha slutat hur som helst. Vi tar med oss starten och tre poäng, annars är det ingen match som går till historieböckerna. Jacob Holm, Tobias Jernestrand och Erik Ström var helt avgörande för oss med deras insatser, kommenterade Partilles tränare Ricard Carlsson.

Det var första segern för Partille, efter 3–7 mot Warberg i premiären.

Partille startade matchen bäst. Laget gick upp till en 2–0-ledning genom mål av Erik Ström och Johan Främberg innan Lillån svarade och gjorde 2–1 genom Rasmus Rudolfsson. Partille inledde andra perioden med att göra 3–1 genom William Säll Magnusson, innan Lillån svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Isak Palmén för framspelad av Aron Ohlsson efter 14.57.

ANNONS

I slutminuterna var det dock Partille som tog greppet. Jacob Holm gjorde 4–3 efter 18.08, på pass av Tobias Olof Melkersson. Partille inledde tredje perioden med att göra 5–3 genom Erik Ström, innan Lillån svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Rasmus Rudolfsson för framspelad av Erik Nilsson efter 8.54.

I slutminuterna var det dock Partille som punkterade matchen. Jacob Holm gjorde matchavgörande 6–5 efter 17.55, på pass av Alexander Eriksson.

Noterbart är att Lillåns Isak Palmén stod för tre poäng, varav två mål och Aron Ohlsson gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Lördag 1 oktober 17.00 spelar Partille borta mot Lindås Rasta.