Partille HK missar kvalet efter förlust mot Sörhaga/Alingsås

Partille HK missade chansen till vidare kvalspel mot Hockeytvåan. Det efter förlust, 2–8 (0–2, 1–1, 1–5), på bortaplan mot Sörhaga/Alingsås i HockeyTrean Alltrean södra A på fredagen.

ANNONS
|
Sörhaga/Alingsås vann mot Partille HK

– En härlig utmaning att möta serieledarna med åtta man borta. Vi gör det riktigt bra fram till 3-2 i den tredje perioden, därefter har vi inte riktigt förmågan att stå emot. Vi tappar således matchen i avslutande perioden. Ett stort tack till de yngre spelarna som hjälpte till denna kväll; Casper Kesselman, Tim Nordqvist och August Pernvik, tyckte Partille HK:s tränare Claes Holmberg, efter matchen.

Sörhaga/Alingsås tog ledningen efter 6.31, genom Patrik Waldemyr på pass av Ziga Oblak och Stepan Toritsyn.

Sörhaga/Alingsås ökade också ledningen till 2–0 efter 10.13, genom Viktor Wåhleman framspelad av Sebastian Mårtensson och Sergey Korotkov.

ANNONS

Efter 8.37 i andra perioden ökade Sörhaga/Alingsås på till 3–0 genom Stepan Toritsyn.

Partille HK reducerade dock till 3–1 genom Sebastian Hedlund med 02.41 kvar att spela. Sörhaga/Alingsås vann också tredje perioden 5–1 och matchen med hela 8–2.

Noterbart är att Stepan Toritsyn gjorde två mål för Sörhaga/Alingsås och totalt fyra poäng.

Med två omgångar kvar är Sörhaga/Alingsås klara seriesegrare, och Partille HK är på femte plats.

Nästa motstånd för Partille HK är Lysekil. Lagen möts onsdag 9 mars 19.00 i Vallhamra Ishall.