Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Målfest när Partille HK krossade Kungsbacka i Kungsbacka Ishall

Partille HK hade inga problem med Kungsbacka i HockeyTrean södra C, och vann borta med utklassningssiffrorna 9–3 (5–3, 2–0, 2–0).

– Vi startar matchen bra som vi gjort på sistone, spelar ett bra anfallsspel som resulterar i fem mål framåt redan i första perioden. Mindre bra att vi släpper in tre mål och tvingas konstatera att det är slapphänt i spelet utan puck. Vår målvakt har en jobbig kväll och vi byter in Pontus Andersson i första periodpausen. Pontus, som håller till i J20 i normala fall, stänger igen och spelar inspirerat resten av matchen, vilket leder till hållen nolla för hans del. Vi har tidvis ett bra anfallsspel, men får inget stäm i helheten eller grunderna, detta till trots vinner vi med 9-3 efter att Lukas Folkesson gjort hattrick. Inget skönspel men tre friska poäng in på kontot, kommenterade Partille HK:s tränare Claes Holmberg.

Segern var Partille HK:s fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde bortasegern i rad.

I första perioden var det Partille HK som var starkast. Laget vann perioden med 3–5.

I andra perioden var Partille HK starkast och gick från 3–5 till 3–7 genom mål av Lukas Folkesson och Kevin Brodén. Partille HK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9–3. Målen i sista perioden gjordes av Sebastian Hedlund och Lukas Folkesson.

Snackisen var att Mattias Elfström gjorde ett mål för Partille HK och spelade dessutom fram till fem mål, Sebastian Hedlund stod för fyra poäng, varav ett mål, Lukas Folkesson gjorde tre mål och Marcus Engelsen gjorde två mål och totalt tre poäng.

Resultatet innebär att Kungsbacka ligger kvar på sjätte plats och Partille HK på andra plats i tabellen.

Söndag 31 oktober 15.00 spelar Partille HK hemma mot Hovås.