Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Isabelle Gulldén uppges bli ny tv-expert

Isabelle Gulldén flyttar hem till Sverige efter elva år utomlands. Samtidigt blir hon ny expert för Viaplay, det rapporterar Sportbladet.

I februari bröt Bella Gulldén, av många ansedd som Sveriges bästa handbollsspelare, sitt kontrakt med regerande Champions League-mästarna Vipers Kristiansand och skrev på för Lugi.

En anledning till hemflytten var att systern Rebecca, som bor i Lund, drabbats av cancer.

– Man funderar ju mycket och börjar tänka efter alla år utomlands att det finns annat som är viktigt. Vi känner att elva år utomlands räcker nu. Vill vi flytta hem och bo nära familjen och starta upp ett vanligt liv, sa hon då.

Samtidigt som Gulldén kommande säsong spelar för Lugi i SHE kommer hon vara ansvarig för klubbens ungdomsarbete.

Blir tv-expert

Nu skriver Sportbladet att hon dessutom kommer gå in som expert för Viaplay. Enligt tidningen kan hon göra sin debut som expert redan innan sommarens hemflytt.

Nyligen kom nyheten att Viaplays radarpar Claes Hellgren och Robert Perlskog splittras när Perlskog tvingas lämna kanalen.

– Ett redaktionellt beslut har tagits för att göra ett skifte nu som vi hoppas ska kunna stärka oss framåt. Robert har gjort ett mycket bra jobb hos oss under flera år och mästerskap, och varit uppskattad av många av våra tittare. Men detta är ett beslut som redaktionen är trygg i, har Fredrik S Johansson, PR-chef för sporten på Nent Group, sagt till Sportbladet.

Gulldén inledde handbollskarriären i Sävehof och spelade seniorhandboll i klubben fram till 2011 då hon lämnade för spel utomlands. Sedan dess har hon representerad danska Viborg, rumänska CSM Bukarest, franska Brest och norska Vipers. Med Sävehof blev hon svensk mästare fyra gånger och med Bukarest vann hon Champions League. Innan Gulldén 2020 lämnade landslaget gjorde hon 224 matcher och 846 mål i den svenska tröjan.

LÄS MER: Sävehofs gamla skor får nytt hem: ”Började samlas på hög”

LÄS MER: Eck Aga lämnar Sävehof – flyttar hem till Norge

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.