Otursdagen är här men misströsta inte. Det går att vända det till en möjlighet, enligt Partille Tidnings chefredaktör Jonas Rindefjell.
Otursdagen är här men misströsta inte. Det går att vända det till en möjlighet, enligt Partille Tidnings chefredaktör Jonas Rindefjell. Bild: DALL•E OpenAI, Jonas Rindefjell

Otursdagen nummer ett är här – härligt!

Gick presentationen åt skogen? Kom du försent till hämtningen på förskolan? Skar sig såsen till fredagsmiddagen? Det är bara att luta dig tillbaka. Du får aldrig en så bra ursäkt att göra bort dig som på fredagen den 13:e.

ANNONS

Det inträffar inte speciellt ofta att vi får vara med om otursdagen med stort O. Fredagen den 13:e inträffar mellan en och tre gånger per år och för den vidskeplige kan dagen vara skrämmande. En del är till och med så pass skrämda att de har utvecklat en fobi.

Så kallas fobi för fredagen den 13:e

Är du på middag hos vännerna och vill briljera vitt och brett med dina kunskaper är det dags att ta fram hjärnklistret och memorera:

Paraskavedekatriafobi – fobi för fredagen den 13:e.

Och när du ändå är igång:

Triskaidekafobi – skräck eller fobi för siffran 13.

Men varför ska man egentligen vara rädd för den här otursdagen? Det gäller helt enkelt att vända det här till sin egen fördel. Ungefär på samma sätt som jag brukar säga till dottern när hon är orolig för monster under sängen: ”Vad är det som säger att monstren är onda? Har de inte gjort något hittills kan man ju förmoda att de skyddar dig”.

Genial plan för fredagen den 13:e

Så här kommer nu min geniala plan. Använd fredagen den 13:e som dagen då du bara kan luta dig tillbaka och ta det som det kommer. Du kan kosta på dig att slarva lite extra. Det gör ju ingenting om det går åt skogen med stort och smått. Du har ju världens bästa förklaring på varför du är helt oskyldig. Det är ju krafter som du inte kan påverka.

Ser förskolepersonalen sur ut när du kommer försent till hämtningen? Ta på dig din mest bedrövade min och klipp långsamt med ögonen: ”Ja, jag är verkligen ledsen att oturen grinar mig i ansiktet”.

Går presentationen åt fanders på det viktiga jobbmötet för att du inte förberett dig tillräckligt mycket? Skyll på fredagen den 13:e: ”Jag är ett offer för dessa djävulska omständigheter. Kan någon ge mig en kram”.

Istället för nederlag och arga blickar kan du få varma sympatier. Fredagen den 13:e är en dag när dina taffliga bortförklaringar faktiskt kan och ska gå hem.

LÄS MER:Här får Partilles katter checka in på hotell

LÄS MER:Halvvägs framme – då åkte jag ut från whamageddon

LÄS MER:Partille hett i filmvärlden – så kan din katt bli stjärna

ANNONS