Så här såg det ut för ett år sedan när Partille Tidning återuppstod. Alfred Dikalow, Sara Höglund, Daniel Claeson, Jonas Rindefjell och Shamiram Demir. Alla fem är kvar när den digitala tidningen nu firar ett år.
Så här såg det ut för ett år sedan när Partille Tidning återuppstod. Alfred Dikalow, Sara Höglund, Daniel Claeson, Jonas Rindefjell och Shamiram Demir. Alla fem är kvar när den digitala tidningen nu firar ett år. Bild: Åsa Malmer

Jubileum för Partille Tidning: ”En renässans för lokal journalistik”

Ett år har gått sedan Partille Tidning återuppstod i digital form. Det första av förhoppningvis många år framöver, skriver tidningens chefredaktör Jonas Rindefjell.

ANNONS
|

Nya Partille Tidning fyller ett år och det var värst vad tiden går snabbt. Det känns inte som det var så länge sedan jag och min redaktion kastade oss in i en minst sagt unik satsning – att sjösätta en lokal tredagarstidning i digital form.

Att starta tidningar hör inte till vanligheterna i Sverige. Snarare är det olyckligt nog det motsatta, att man lägger ner tidningar, som vi fått vänja oss vid de senaste decenniet.

Nya tidningar startar i Mark och Härryda inom kort

Men vinden har vänt, minst sagt. Samtidigt som Partille Tidning fyller ett år är fler lokaltidningar på gång att återfödas i Mark och Härryda. Liksom i vårt fall är det Stampen med flaggskeppet Göteborgs-Posten som ligger bakom dessa nya tidningssatsningar. Lokal journalistik har fått en renässans. Gensvaret från er läsare gör det till ett nöje att gå till jobbet om dagarna.

ANNONS

När jag blickar tillbaka på första året tillåter jag mig att vara en smula stolt. Inte bara för att vi bevakar Partille dygnet runt och att du som läsare kan få senaste nytt genom en push i mobilen, utan för att vi har växt och blivit en röst i samhället. Sedan starten har vi haft 4,5 miljoner sidvisningar på våra artiklar.

Siktar mot nya jubileum på Partille Tidning

Ett samhälle mår bra av att det talas och skrivs om det. Både när det gäller sött och salt, litet som stort. Fungerar skolan som den ska, vem blir Årets Partillebo, hur effektivt används skattepengarna, vilken av dina grannar är på skördefesten, sköter sig företagarna och var beger man sig för att äta Partilles bästa lunch?

Vi gör vårt arbete med Partillebornas bästa i fokus. Därför är det så roligt att du och andra läsare gillar oss, läser våra nyheter och vill hänga med oss. Då kan vi fortsätta att utvecklas och sikta mot nya jubileum. Låt det här vara första av många, många år framöver!

LÄS MER:Partille Tidning tillbaka i en helt ny kostym

LÄS MER:Succé för Partilles nyhetsapp – över 3 000 nedladdningar!

ANNONS