Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

En bil med fyra personer i backade in i en carport och utförde ett inbrott i en bostad i Sävedalen under söndagen.  Bild: Filip Landqvist
En bil med fyra personer i backade in i en carport och utförde ett inbrott i en bostad i Sävedalen under söndagen. Bild: Filip Landqvist

Ytterligare villa utsatt för inbrott i Sävedalen

Under söndagsförmiddagen utsattes ännu en villa i Sävedalen för ett inbrott. En bil med fyra personer i ska enligt polisen ha backat in i villans carport och stulit med sig en cykel.
– De blev avbrutna när anmälaren upptäcker dem, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

Under lördagskvällen fick polisen larm om inbrott i två bostäder i Partille, vilket Partille Tidning tidigare rapporterat om. Under söndagsförmiddagen skedde det igen.

Det var vid 09:32 som larmet kom in om ett pågående inbrott i en villa i Sävedalen.

– En anmälare ringer in som har uppmärksammat en bil som backar in vid en bostad på den här adressen i Sävedalen. Det ska röra sig om fyra personer som varit i bilen och av allt att döma har de fått med sig en cykel, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

Blev avbrutna

Med bilens hjälp ska inbrottstjuvarna ha backat sönder villans carport och på så sätt fått tillgång till garaget. De fick däremot inte med sig mer än cykeln enligt polisen.

– De blev avbrutna när anmälaren upptäcker dem. De var på väg att dra ut andra grejer från bostadens garage och carport, som de gjort åverkan på, men lämnar när den här personen larmar.

När polisen kommer till platsen har gärningsmännen redan tagit sig därifrån och under söndagseftermiddagen var ännu ingen misstänkt gripen.

– Vi har efterlyst flyktbilen men ännu har vi inte fått någon träff, säger Fredrik Svedemyr.

Slå larm som granne

Inbrottet är det tredje på kort tid i Partille och i två av fallen uppger polisen att det är tack vare uppmärksamma grannar som tjuvarna har lämnat platsen.

– De har lämnat i samband med att de larmar, vilket verkligen talar för att grannsamverkan är en bra grej.

Polisen uppmanar därför de som ser något misstänkt att slå larm och ringa polisen, men avråder däremot från att man ska försöka ingripa själv.

–Det ska man generellt vara försiktig med, säger Fredrik Svedemyr.

LÄS OCKSÅ: Flera villainbrott i Partille under midsommardagen

LÄS OCKSÅ: Kulturum och Partille Arena har ansökt om kamerabevakning

LÄS OCKSÅ: Flera inbrott i Partille – polisen sökte med hund efter tjuv

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.