Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Vintrigt värre - Jonsereds julmarknad i vit skrud

Julmarknaden vid Jonsereds Fabriker hade i alla fall tur med vädret.
Mer julstämning än så här går inte att få en lördagsförmiddag i början av december. Lotterier, fiskdamm och hantverk sken ikapp med solen.

LÄS MER: Tomt i vinterhyllorna på Biltema: ”En lastbil är på väg med pulkor”

Efter två år i coronaträda var det på lördagen så äntligen dags för den årliga julmarknaden på Jonsereds Fabriker och visst var den efterlängtad. Folk i Jonsered gick man och kvinn ur huse för att ta några lotter, köpa sig en kaffe eller korv och kanske också få med sig en och annan julklapp hem.

Solen sken och snön under skorna var sådär krispigt skön som den är vid några minusgrader och i Lions lottstånd stod Reidar Johansson och Peter Rydén och försökte hitta vinnaren till en delikatesskorg. En kvart före stängning var korgen fortfarande kvar.

– Vi har haft en bra dag här idag, det är kul att vara igång igen efter pandemin, sa Peter Rydén

LÄS MER: Annika showar med Morrongänget – in i hetluften direkt

Oscar den andre?

Detsamma gällde för Ingrid Nordkvist och Susanne Hellgren som satt inomhus och sålde hantverk.

– Det är nästan så att jag blev sugen på att stå utomhus, det är så fint ute, sa Susanne Hellgren som också kallar sig själv Betonghäxan när hon gjuter sitt hantverk.

– Här har varit ganska mycket folk idag så vi är nöjda, säger Ingrid Nordkvist.

Längs den lilla gatan med kaféer och museum dök plötsligt en känd figur upp. Var det inte...? Jomenvisst...? Kung Oscar den andre?

– I alldeles egen hög person. De tyckte det var lämpligt att ha kungen på besök, sa KG Malm med en varmkorv i handen. Han leder normalt sett historiervandringar för barn och var på plats i full mundering.

LÄS MER: Partilles P:n – så blev de till

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.