Vild biljakt slutade i Partille – fyra poliser skadade

ANNONS

Till en början var polisen förtegna om biljakten, men senare visade det sig att den hade börjat som en trafikolycka.

– Det började med att vi larmades om en olycka vid Kvibergs bäckväg vid tvåtiden. Initialt hade en personbil kolliderat där och sedan smitit från olyckan. Det fanns inga uppgifter om personskador i det första skedet, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson på polisen, på torsdagen.

LÄS MER:Fotgängare påkörd av bilist

”En polis fick sin fot överkörd”

Det visade sig även att bilen var stulen. Polisen inledde ett kortare förföljande. Flera enheter från polisen och polishelikopter skickades ut.

– Det gick mot Kviberg, sedan mot Sävedalen och på Sotenäsvägen blev det stopp. Men i samband med stoppet försökte de smita igen, säger Fredrik Svedemyr och fortsätter:

– Fyra poliser blev skadade. En polis fick sin fot överkörd. Det ska inte ha varit några allvarliga skador eller ambulansbehov.

LÄS MER:Smittan ökar i Partille – nästan 50 bekräftade coronafall

LÄS MER:Munskydd i kollektivtrafiken – men få följer rekommendationen

Två män misstänks för en rad brott

I den stulna bilen satt två män i 30-årsåldern. De greps direkt på platsen och misstänks nu för en rad brott. Både passageraren och föraren är misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel och narkotikabrott samt innehav.

Föraren är även misstänkt för smitning från olycka, grov olovlig körning, drograttfylla, grov vårdslöshet i trafik, samt våld mot tjänsteman.

– Det kan vara ytterligare omständigheter och vi får se om det tillkommer rubriceringar.

LÄS MER:Singelolycka på Mellbyvägen – ungdomar körde ner i diket

Partille Tidnings reporter på plats bevittnade när en av polisbilarna behövde bärgas.

– Det var två polisbilar som fick plåtskador. Den andra bilen är tagen i beslag, vi kommer att göra en utredning och vi jobbar vidare inom ramen för de här rubriceringarna, säger polisen Fredrik Svedemyr.

Läsarvideo. En boende i området ska ha sett när ex antal bilar swishade förbi. Hen hade precis hämtat barnen och skulle köra hem.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS