Vem är den mystiske rondellmannen?

Varje dag sitter samma unga man, iklädd en neongul jacka med penna och papper i handen vid Furulunds nybyggda rondell. Här sitter han dagligen, oftast flera timmar i sträck och antecknar. Men vem är han? Partille Tidning har svaret.

ANNONS
|

Arbetet med Furulunds nya rondell har pågått i över ett år nu, trots att den beräknades vara klar i julas. Än idag ser den fortfarande långt från färdig ut. Något som fått förbipasserande att undra hur det egentligen går.

Bygget av rondellen, som knyter ihop Tingsvägen med Landvettervägen i Furulund, är en av de mest trafikerade i hela kommunen. Mellan 15 000 och 20 000 fordon passerar dagligen enligt Emma Johansson, strategisk trafikplanerare på Partille kommun. Det utdragna arbetet har påverkat många Partillebor, som stör sig på den ofärdiga rondellen.

Några av dem har också lagt märke till en mystisk man som dagligen sitter vid vägen och antecknar i ett block.

ANNONS

Vem är han?

Vi på Partille tidning bestämde oss en dag att helt enkelt gå fram och fråga vem mannen är och vad han gör. Partilles ”nya kändis” heter Daniel Björklund och är en 25-årig man som jobbar på uppdrag av kommunen.

– Min uppgift är att hålla utkik efter lastbilar med farligt gods genom att se om de har en orange skylt med nummer, säger Daniel Björklund.

Daniel har fått detta som uppdrag då det eventuellt ska byggas nya bostäder i området, men för att det ska vara genomförbart måste lastbilar som transporterar farligt gods förbjudas i rondellen.

– Det kan bli farligt om något händer en sådan lastbil nära ett villaområde. Därmed måste vi veta hur många fordon med farliga gods åker förbi om vi ska kunna förbjuda det, säger Maria Lind, gatu- och parkchef för Partille kommun.

Rondellen står ofärdig

I tre veckor har Daniel Björklund suttit vid rondellen och förbipasserande får räkna med att se honom ytterligare en vecka.

– Jag sitter åtta timmar per dag, fem dagar i veckan. Så det är som ett heltidsjobb, säger Daniel med ett skratt.

Trafikverket, som ansvarar för att rondellen färdigställs, har än så länge inte meddelat när arbetet på platsen är klart.

– Ingen har varit här och jobbat på rondellen de tre veckorna jag suttit här. Den känns övergiven, säger Daniel.

Partille tidning har försökt få svar av Trafikverket på när rondellen är klar men inte fått svar.

LÄS MER:Breddandet av Landvettervägen drar ut på tiden

LÄS MER:Funktion före form: Så blir rondellen på Landvettervägen

LÄS MER:Potthål på vägarna ska täppas till för cirka två miljoner kronor

ANNONS