Var inblandad i bordellverksamhet i Partille – nu döms mannen

Kvinnan drev flera massagesalonger. Dessa visade sig vara förtäckta bordeller. Mannen misstänktes vara delaktig i verksamheten. Han döms nu till ett och ett halvt års fängelse.

ANNONS
|

Polisen fick tips om att allt inte stod rätt till på massagesalongerna, som ligger utspridda över Västsverige. En av dem ligger i Partille kommun.

Under våren 2021 inledde polisen spaning mot salongerna. Ganska snabbt stod det klart att de drevs av en kvinna i 50-årsåldern.

LÄS MER:Partillebo döms för sexköp på hotell – greps av polis i lobbyn

Poliser gjorde fejkade köp

Polisen gjorde bland annat fejkade köp på salongerna för att bevisa att det förekom sexköp.

En man i 60-årsåldern från Kungsbacka kommun hamnade också i polisens sökarljus. Han erkände för polisen att han hade en relation med kvinnan som drev salongerna, trots att han var gift och hade barn.

– Det är inget jag är stolt över, men det finns ett förhållande. Jag hjälper henne där svenskan kommer in, säger mannen i förhör.

ANNONS

Kungsbackabon hävdar dock att han inte haft med själva verksamheten att göra. Trots att flera vittnen berättat att han kom dit och samlade in pengar emellanåt.

LÄS MER:Partillebo åtalas efter sexköp – polisen misstänker människohandel

Kvinnan tjänade minst tre miljoner

Mannen och kvinnan lärde känna varandra 2016 och enligt tingsrätten blev mannen involverad i verksamheten kort efteråt.

Både mannen och kvinnan stod åtalade för grovt koppleri. Kvinnan misstänks ha tjänat stora pengar på sexköpen, minst tre miljoner kronor från januari till oktober förra året.

60-åringen släpptes under rättegången för en dryg vecka sedan. Under fredagen föll domen i Göteborgs tingsrätt. Mannen döms till ett och ett halvt års fängelse. Han döms för medhjälp till grovt koppleri. Mannens straff sätts ner med två månader eftersom han fått sparken från sitt jobb och, enligt tingsrätten, kan få svårt att ”återetablera sig på arbetsmarknaden.”

Hade sökt efter thaimassage på nätet

Mannen hävdar sin oskuld och säger att han inte kände till att det föregicks sexköp i massagesalongerna.

I polisutredningen framgår dock att 60-åringen sökt efter thaimassage och prostituion på Flashback och hur man kan sköta betalning av sådant.

Via telefonavlyssning har polisen kunnat höra hur mannen och kvinnan pratat om olika sexförsäljningar.

LÄS MER:Polisens insats: 42 personer togs för sexköp

Tjänade inga pengar själv

Tingsrätten konstaterar att mannens insats i verksamheten inte varit obetydlig även om han inte tjänat några pengar själv.

Enligt tingsrätten är det fastslagit att Kungsbackabon hjälpt till med finansiering, bistått vid kontraktstecknande, ingått borgensåtaganden, gjort inköp, bistått med marknadsföring, haft kontakt med hyresvärdar och fört över pengar till utlandet.

Kvinnan döms för grovt koppleri till fängelse i tre år och tre månader.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS