Välkommet tillskott till Partilles burgarhimmel

Vips stod en ny food truck på Åtorget granne med Kyrktorget. Butchered Burgers har öppnat filial i Partille efter succé i bland annat Lerum. Lunchkollen var så klart snabbt på plats och fick sig en stadig och mycket mumsig smash burger.

ANNONS
|

Låt oss börja med en sidogrej: när vi står och väntar på våra burgare ser vi en liten vägskylt på kortänden av Willys-huset mot kyrkan till. På den står ”Åtorget” och ingen av oss har hört talas om detta förut. Hur länge har denna lilla plats mittemot Kyrktorget haft ett eget namn? Vi ber att få återkomma i frågan när vi gått till botten med den.

Inga krusiduller

Hur som helst är Åtorget en bra plats för en food truck, det har stått fler där förut genom åren, och i förra veckan rullade en grå matbil in och parkerade. Märkt Matateljén och med en stor vit sticker om att det är Butchered Burgers som serverar maten. Samma gäng som ligger bakom Bagges Burgers på Bagges Torg i Lerum, en favorit i grannkommunen. Lunchkollen känner burgarsuget, särskilt efter Babas Burgers fina intåg i Allum för någon månad sedan.

ANNONS

I matvagnen råder det inga krusiduller, du beställer en enkel, dubbel eller trippel burgare och kan se mannen i luckan plocka upp bollar av egenmald högrevsfärs, trycka ut dem på ett stekbord, lägga på ostskivor, ösa dem med fräsande smör, lägga dem i ett briochebröd tillsammans med dressing, tjockskurna lökskivor, tomat och sallad och servera direkt stekheta över disk. Matkonst i det lilla.

Dubbel nästa gång

Och visst tusan smakar det mumma när vi på stående fot trycker i oss våra burgare. Köttet är verkligen prima vara och den smashade pucken är stekt till perfektion. Tunn och fin men samtidigt fet och saftig. Med en sådan grundplåt är det svårt att missa målet och det enda som är trist är att den tar slut så snabbt. Nästa gång får det nog bli en dubbel. Inte för att vi behöver det utan för att det är så väldigt väldigt gott.

Maten: 4 av 5

Smaskiga burgare på riktigt kött helt utan krusiduller. Mört och saftigt, fett och gött. Vi hittar inga egentliga fel mer än att vi nästa gång kommer att behöva dubbla mängden kött från 110 till 220 gram.

Miljön: 3 av 5

Utomhusäta utan stol och bord har ju sin charm, särskilt när vädret är soligt. Annars är ju take away en möjlighet så god som någon.

Totalt: 4 av 5

Vi hann knappt blinka från det att Babas Burgers etablerade smash burgern i Partille till att de plötsligt har konkurrens från Butchered Burgers food truck på Åtorget. Det är vi glada för: två kanonställen är alltid bättre än ett.

LÄS MER:Så goda är burgarna hos nyöppnade Babas i Allum

LÄS MER:Slafsiga burgare utan smak – Max lever på gamla meriter

ANNONS