Vägarbetet på Göteborgsvägen försenas till i april på grund av tjäle.
Vägarbetet på Göteborgsvägen försenas till i april på grund av tjäle. Bild: Partille kommun

Vägarbete försenas till april – tjäle sätter stopp

Vägarbetet på Göteborgsvägen mellan Partille och Sävedalen blir inte klart förrän tidigast i april 2022. Tjälen gör att arbetet nu pausas.

ANNONS
|

LÄS MER:Planen: Så ska Oluff Nilssons väg bli en del av centrum

Den tuffa och tidiga vintersmockan som kom för några veckor sedan ställde inte bara till det för trafikanter. Nu meddelar kommunen att de tvingas pausa det vägarbete på Göteborgsvägen i Sävedalen som varit igång sedan i höstas och där Finngösa busshållplats ska anläggas samtidigt som Göteborgsvägen ska göras säkrare för trafik.

Risk för sättningar

Det är tjäle, som gör att vatten i marken expanderar med nästan 10 procent, som är anledningen till pausen och Juha Kuuska på kommunens tekniska avdelning förklarar varför.

– När marken tinar så finns det risk för sättningar och vi vill inte riskera att behöva göra om arbetet. Därför pausar vi nu till mars och hoppas bli klara med allt i april, säger han.

ANNONS

LÄS MER:Köpgatan i Sävedalen har förlorat sin unika karaktär

God framkomlighet

Själva området för vägarbetet kommer att stå kvar men alla stora maskiner flyttas vilket innebär att framkomligheten ändå kommer att vara god.

– Det kommer den. Men vi uppmanar alla trafikanter att fortsätta följa uppsatta vägledningsskyltar i området och vara uppmärksamma på varandra och att dämpa hastigheten på sträckan, säger Juha Ruuska.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS