Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Martin Björklund
Arkivbild. Bild: Martin Björklund

Västtrafik om snökaoset: ”Sätter in ersättningsbussar”

Västtrafik har förberett sig på det värsta i och med det rådande snökaoset. Ersättningsbussar kan snabbt sättas in vid behov och som resenär bör man hålla sig uppdaterad.
– Det kan också hända saker som vi inte kan förutspå, säger Sara Ihrlund på Västtrafik.

Strax efter lunch började snön dra in över Partille och Västtrafik har tagit höjd för att vädersituationen ska bli värre – än mer snökaos.

– Jag pratade precis med vårat störningsläge. Vi är beredda på att sätta in ersättningsbussar på vissa sträckor. Men vi har inte avbokat några avgångar ännu, säger Sara Ihrlund, enhetschef på Västtrafik.

LÄS MER: Snöovädret fortsätter: ”Väntas komma 10-15 centimeter snö”

Västtrafik är förberedda på snökaos

Hon berättar också att Västtrafik har pratat med Trafikverket, trafikbolag och kommunerna runtomkring för att kunna samarbeta bättre om störningar skulle uppstå.

– Vi har pratat om det rådande läget och vad som kan behöva göras. Just nu så följer vi vädersituationen. I och med de här väderuppdateringarna som kommer in är det viktigt att ligga nära i beredskap och se vilka behov som kan uppstå. Till exempel inställd trafik och fler ersättningsbussar, säger Sara Ihrlund.

LÄS MER: Snöplogen plogar vägen – men gång- och cykelbanan lämnas

LÄS MER: Nya krav på vaccinationsbevis – det här gäller

Förseningar i trafiken: ”Kan hända saker vi inte kan förutspå”

Det kan förekomma förseningar i trafiken eftersom det förväntas bli mycket snö.

– Det kan också hända saker som vi inte kan förutspå. Då är det viktigt att vi når ut med vår information och att kunderna söker information.

Som resenär bör man planera sin resa i dag. Man kan bland annat hålla sig uppdaterad via Västtrafiks app, kundtjänst eller prata med deras kundvärdar som vinns vid vissa hållplatser.

– Var ute i god tid, sök på din resa och håll dig uppdaterad. Planera din resa och var beredd på att det kan bli mer snö, uppmanar Sara Ihrlund, enhetschef på Västtrafik.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.