Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Vägarbetet vid Finngösa drar igång igen: ”Kämpigt”

Efter en viss vintervila drar bygget kring Finngösa busshållplats igång igen nästa vecka.
Det innebär att framkomligheten mellan Sävedalen och centrala Partille återigen kommer att begränsas något.
– Det utkast vi har på hur det ska gå till ser bra ut, men det kan ju så klart stocka sig. Det har hänt förut, säger Juha Ruuska, projektledare på samhällsbyggnadskontoret.

Bygget satte igång under augusti förra året. Enligt statistik från Västtrafik är hållplatsen en av de absolut mest trafikerade i hela Partille kommun och man beslutade sig därför att öka kapaciteten. När allt är klart ska två bussar i 18-metersklassen kunna släppa av och på passagerare samtidigt.

Men den den nya utformningen på hållplatsen ska också göra området säkrare för personer som rör sig i området samt de trafikanter som färdas på Göteborgsvägen och på sträckan mellan Partillemotet och korsningen på Björnbergs väg.

Arbetet har stått still i december på grund av tjäle i marken, men från och med måndag vecka 11 drar man igång igen.

I höstas kritiserades bygget bland annat på grund av överdimensionerade farthinder och det larmades också om hur utryckningsfordon haft svårt att ta sig fram genom den flaskhals som uppstått intill bygget. Kraftig nederbörd gjorde också underlaget svårnavigerat och slitsamt för personbilar.

Framkomligheten i trafiken påverkas

Kommunen korrigerade dessa brister, med en viss fördröjning av projektet som följd.

Juha Ruuska, projektledare på samhällsbyggnadskontoret i Partille kommun förklarar hur arbetet kommer gå till de närmsta månaderna.

– I början så kommer det se ut som det gör nu. Iordningställandet av busshållplatsen på norra sidan kommer göras klart, sedan kommer arbetet att sakta men säkert flyttas över till en västra delen, där kommer det vara lite kämpigt men vi kommer ha en genomfart så det ska rulla på, säger han och fortsätter:

– Det utkast vi har på hur det ska gå till ser bra ut, men det kan ju så klart stocka sig. Det har hänt förut.

Framkomligheten kommer alltså av naturliga skäl bli sämre än vad den är i dagsläget, men förhoppningen är att allt ska stå klart inom tre månader.

– Enligt vår prognos ska det vara klart någon gång innan sommaren, om allt går som det ska, säger Juha Ruuska.

LÄS MER: Avgrävd kabel skapar frustration på Landvettervägen

LÄS MER: Vägarbete försenas till april - tjäle sätter stopp

LÄS MER: Man försökte hugga sig in i hus i Finngösa

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.