Flaggvakter kommer att placeras längs Nya Öjersjövägen för att dirigera trafiken.
Flaggvakter kommer att placeras längs Nya Öjersjövägen för att dirigera trafiken. Bild: Jonas Rindefjell

Väg i Öjersjö stängs av – inför bygge av cykelbana

I början av nästa vecka kommer delar av Nya Öjersjövägen att stängas av. Anledningen är att kommunen ska göra inmätningar inför både nybygge och utbyggnad av befintliga cykelbanor, som man menar ska öka framkomligheten och säkerheten för cyklister. Arbetet kommer att äga rum på dagtid.

ANNONS
|

Klockan 9 på måndag morgon kommer körfält på Nya Öjersjövägen i Partille att stängas av. Arbetet pågår fram till klockan 15 och återupptas klockan 9 på tisdagen.

Under tiden arbetet pågår så kommer endast ett körfält att vara öppet för trafik, vilket kommer att påverka framkomligheten för bilister som färdas på vägen.

Måste man köra bil på Nya Öjersjövägen under tiden arbetet pågår gäller det att ha koll på de flaggvakter som kommer att finnas utställda för att dirigera trafiken.

”Kommunen uppmanar dig som passerar längs vägen att visa hänsyn och att sänka hastigheten för en god säkerhet för dem som gör inmätningarna och alla andra trafikanter”, skriver Partille kommun i ett servicemeddelande.

ANNONS

Ska göra det lättare att cykla till Härryda

Arbetet under måndagen och tisdagen går ut att man ska göra så kallade inmätningar och är det första steget i en satsning som ska göra det smidigare att cykla i området.

I ett första läge vill man från kommunens sida öka trafiksäkerheten genom att anlägga en ny gång- och cykelväg på Nya Öjersjövägen mellan rondellen vid Björkdals väg och rondellen vid infarten till Partille Golfbana. Det bygget kommer man preliminärt sätta igång under 2023.

Året därpå är ambitionen att förbättra stomcykelstråket mellan Partille och Härryda, via Öjersjö och Landvettervägen. Man vill också knyta ihop bostadsområdena Gökegård och Hallen genom att bygga ut den befintliga gång- och cykelvägen från Gökegård till Karis Lycka.

LÄS MER:Så gick det när Öjersjöborna ställde politikerna till svars

LÄS MER:Nu flyttar första familjerna in i Gökegård

LÄS MER:Partille kommun deltar i Västtrafiks projekt Vintercyklist

ANNONS