Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Utbredd covid-19 på flera skolor har stängt ner klasser

Redan i slutet på förra veckan togs beslut om att stänga ner flera klasser på grund av utbredd smitta bland personal. Och från idag är det flera klasser på olika skolor som nu får fjärrundervisas på distans fram till onsdag.

LÄS MER: Minst 30 hemmasittare ska lockas tillbaka till skolbänken

De skolor som berörs är Stadsparksskolan, Öjersjö Storegård och Vallhamraskolan. På Stadsparksskolan är det samtliga elever i årskurs 8-9, På Öjersjö Storegård är det hela årskurs 5 , På Vallhamraskolan är det två klasser i årskurs 7 och två klasser i årskurs 9 som nu får fjärrundervisas på grund av att personalen inte räcker till.

– För att kunna ha igång undervisning har vi denna veckan fått gå över till fjärrundervisning på några skolor, då det är hög personalfrånvaro, förklarar chefen för utbildningsförvaltningen, Charlotte Johansson.

LÄS MER: Partilles skolor håller öppet – rekordmånga elever borta

Förvaltningschefen Charlotte Johansson hoppas att de cirka 300 elever som drabbas av personalbortfall kan få vanlig undervisning igen från onsdag, men läget uppdateras dag för dag. Bild: Privat
Förvaltningschefen Charlotte Johansson hoppas att de cirka 300 elever som drabbas av personalbortfall kan få vanlig undervisning igen från onsdag, men läget uppdateras dag för dag. Bild: Privat

Hur länge fjärrundervisningen ska pågå för de cirka 300 elever som berörs är oklart, men i första hand är det från idag måndag till onsdag den här veckan. Undervisningen sker via digital teknik där läraren håller i undervisningen via datorn och eleverna är uppkopplade hemifrån.

LÄS MER: Den oväntade effekten av pandemin – en ny världsstjärna?

– Vi hoppas att vi kommer kunna driva närundervisning därefter på samtliga skolor från onsdag, men vi får ta dag för dag. Rektorer och personal är otroligt flexibla och gör allt för att kunna hålla igång undervisningen, förklarar Charlotte Johansson.

LÄS MER: Förskola fick stänga ner på grund av covidsjuk personal

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.