Ungdomstränare hyllas av Partillebor i tävling

Huvudtränarna för Björndammens bollklubb har hyllats länge för sitt engagemang för unga fotbollsspelare i Partille. Nu har de nominerats till Partille Tidnings egen tävling Årets Partillebo.

ANNONS
LocationPartille||

Partille Tidning har årligen en tävling där läsare nominerar Partillebor som förtjänar att uppmärksammas. I år är tränarna Jonas Wassman och Ekim Yilmaz några av de som nominerats för deras insats i barns fotbollsträningar.

– Det är helt obegripligt, säger Jonas Wassman, rektor för Jonsereds skola, med ett förvånat skratt och tillägger:

– Jag är så förvånad men väldigt glad att folk uppmärksammar det vi gör.

För åtta år sedan initierade ungdomstränarna för Björndammens bollklubb, Ekim och Jonas, möjligheten för barn i Partille att komma och träna fotboll, oavsett kompetens och ålder. Sedan träningarna påbörjades har antalet träningstillfällen och liknande fotbollslag ökat markant.

ANNONS

Enligt nomineringen, som skickades in till Partille Tidning, har de två unga tränarna hyllats för sin förmåga att skapa en laganda bland barnen och att få alla att känna sig inkluderad och välkomna.

– De bjuder på avslutningar från egen ficka. Det bjuds på glass, pizza, dryck och allt man kan tänka sig för att barnen ska känna sig uppskattade, sedda och hörda, skriver en Partillebo i nomineringsmejlet.

"Obegripligt”

Jonas Wassman och Ekim Yilmaz uttrycker enorm tacksamhet för de fina orden som skrivits om dem. Jonas Wassman uttryckte från en början stor förvåning över nomineringen då han inte upplevt sitt engagemang som betydligt mycket större jämfört med andra ungdomstränare.

– Det är vanligt förekommande bland ungdomslag att tränarna är insatta. Men det är klart, vi är engagerade och lägger ner extra mycket tid så att våra unga spelare har det bra.

Ekim Yilmaz och Jonas Wassman har känt varandra i över 20 år och spelat fotboll ihop länge. Det var för åtta år sedan som de bestämde sig för att gå samman och träna unga Partillebor, oavsett ålder och kompetens.

– Vi har båda barn i samma ålder och därmed kände vi att det var viktigt att skapa gemenskap genom träning. Vi jobbar mycket med premisserna att alla är välkomna och att kompetens är inte det primära, säger Jonas.

Jonas Wassman berättar att projektet initierades då ungdomsektionen upplevde svårigheter under en period och att det ledde till en minskning i antal ungdomslag.

– Ungdomslagen hamnade ur spår ett tag så vi bestämde oss för att styra upp och tog in barn i alla åldrar från tre till sex år. Sedan dess har fler lag startat, säger han och tillägger:

– Det är viktigt att alla gör sakerna tillsammans med åtanke att alla har olika förutsättningar. Dem flesta tror jag tycker det är kul.

Årets Partillebo avgörs av läsare

Årets Partillebo har som syfte att lyfta fram personer som sprider glädje i samhället. Något som är extra viktigt i speciellt tuffa tider som dessa.

Det nya i år är att Partille Tidnings läsare får större makt att bestämma vem valet ska landa på. Läsarna nominerar, Partille Tidnings redaktion gör ett urval av fem kandidater, och sedan är det dags för läsarna att rösta på den som förtjänar det mest.

LÄS MER:Årets Partillebo – de är nominerade hittills

LÄS MER:Du har makten i jakten på Årets Partillebo

LÄS MER:38 år på samma salong – Ingela är både frisör och terapeut

ANNONS