Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Ungdomar hotade och skrek inne på Öjersjö Thai och Sushi. Bild: Daniel Claeson
Ungdomar hotade och skrek inne på Öjersjö Thai och Sushi. Bild: Daniel Claeson

Ungdomar hotade och skrek på restaurang: ”Inte första gången”

Under torsdagskvällen ska en ungdomsgrupp gått in på en thairestaurang i Öjersjö i och betett sig hotfullt. Efter att ha bankat på fönsterna och skrikit svordomar lämnade de sedan restaurangen hånskrattande.
– Han har kommit in med en kniv en gång tidigare, säger restaurangägaren som vill vara anonym.

Vid 20-tiden under torsdagen började ett killgäng banka mot Öjersjö Thai och Sushis fönster. En kille gick därefter in på restaurangen och började att bete sig hotfullt. Han ska ha skrikit svordomar och fula ord, varpå ägaren frågar om han vill beställa något.

– De slog med något hårt mot fönstret och då lämnande jag kassan och larmade Securitas. När han sedan stod på den röda mattan vid kassan var jag i köket. Han skrek men jag visste inte vad jag skulle säga, berättar restaurangägaren för Partille Tidning.

Därefter kommer två andra killar in. Tillsammans närmar sig alla kassan, varav en håller handen i fickan som en pistol. Samtidigt som detta skedde stod killar utanför och väntade iklädda svarta rånarluvor medan allt skedde.

– Det är inte första gången det har hänt. Tre, fyra gånger hände det förra året, berättar restaurangägaren och tillägger:

– De är inte kunder här och jag känner igen han som gick in först sedan tidigare så jag tryckte på knappen för Securitas. Han har kommit in med en kniv en gång tidigare och hotat.

Då hade inte restaurangen tagit vidare åtgärder och ägaren ville därefter inte jobba under ett tag.

– Vi var tvungna att öppna strax efter då vi inte kan klara hyran när det är stängt, berättar restaurangägarens man.

”Det är inte rättvist”

Restaurangen har sedan händelsen med kniven tagit vid åtgärder för att motverka att liknande händelser sker i framtiden.

– Det är inte rättvist att vi får tillbaka på detta sättet när vi betalar pengar för åtgärder, säger restaurangägarens man och tillägger:

– Och det är inte rättvist att flera killar hotar en kvinna som står själv i kassan.

Inga gäster ska ha befunnit sig i restaurangen medan detta skedde, då restaurangen stänger sin servering efter klockan 20. I lokalen befann sig förutom restaurangägaren, hennes man son som är i 20-årsåldern.

Restaurangägarens man tycker att det bör sättas upp kameror vid centrum så att man kan se vart gärningsmännen flyr, för detta killgäng har tidigare varit på restaurangen och varit hotfulla enligt paret.

– I vilket centrum finns det ingen kamera, frågar sig han själv?

Även en kamera uppsatt vid vägen intill tycker restaurangägarens man hade hjälpt för att polisen ska kunna spåra gärningsmännen. Utöver detta menar paret att det är viktigt att föräldrarna har koll på sina ungdomar.

– Föräldrarna måste också ta hand om sina barn och uppfostra dem. Killarna är inte sig själv när de har varit här, säger restaurangägarens man.

Händelsen polisanmäld

Om det skulle visa sig att de är narkotikapåverkade hade han inte blivit förvånad. Under detta år har liknande händelser ägt rum upp till tre gånger.

– Vi startar våra liv här och gör vårt bästa, har bra mat och hövlig personal och så får vi tillbaka det på detta sättet.

Händelsen, är likt de tidigare händelserna polisanmäld, och paret hoppas nu på att det leder någonstans.

– Vi har tillräckligt bevis mot dem, berättar restaurangägarens man.

Enligt honom ska det även vara vittnen utanför restaurangen som ska ha sett det hela och som polisen ska ha pratat med. Två vakter kom till plats. Strax därefter var två polismän på plats som stannade drygt en timme. Gärningsmännen var då borta men polisen kunde efter händelsen lokalisera två killar som nu misstänks för olaga hot.

Enligt Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson, har personalen uppgett att fem personer som kommit och hotat verbalt. Det finns ingen information om tillhyggen och ingen är ännu gripen.

– Om de hade haft vakter som patrullerar hade de kunnat samla bevis, nu blir det vi, säger restaurangägarens man.

Känner sig stressad

Paret upplever att problematiken med ungdomarna har blivit ännu värre på sistone.

– För ett tag sedan kom de in med kniv och denna gruppen under torsdagen höll handen i fickan som att de hade en pistol där, säger restaurangägarens man och tillägger:

– Ska jag själv behöva ha en pistol för att försvara mig? Hela tiden är man stressad.

LÄS OCKSÅ: Partillebo dödshotade polis: ”Kommer halshugga dig”

LÄS OCKSÅ: Gäst hotade personal på hotellet i Sävedalen

LÄS OCKSÅ: Hoten mot polisen fångades på inspelning – man döms

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

Så här prenumererar du och hämtar apparna:

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.