Ung servitris från Sävedalen ofredades – nu döms mannen i 60-årsåldern till villkorlig dom och dagsböter.
Ung servitris från Sävedalen ofredades – nu döms mannen i 60-årsåldern till villkorlig dom och dagsböter. Bild: Anders Ylander

Ung servitris från Partille ofredades – nu döms den 60-årige mannen

Mannen ofredade den unga servitrisen från Partille när hon jobbade. Han döms av tingsrätten till villkorlig dom och 30 dagsböter.

ANNONS

Den unga kvinnan jobbade ett kvällspass i en bar i centrala Göteborg där hon skulle ta betalt av två män hon tidigare serverat. När hon lämnade fram kortmaskinen till en av männen tog han ett fast tag om hennes höft och förde en av sina händer över hennes mage och kön. Hon försökte ta sig loss och lyckades till slut med hjälp av sin bartenderkollega och ett antal andra gäster på baren.

Mannen, som är i 60-årsåldern och bosatt i Göteborg, fördes ut ur etablissemanget och vidare till polisstationen där han anmäldes för sexuellt ofredande.

Döms för sexuellt ofredande

Under förhör kan han varken bekräfta eller förneka att han begått brottet då han inte har något minne av kvällen efter att han och hans kompis druckit två flaskor champagne, drinkar och ren sprit.

ANNONS

Vare sig den utsatta kvinnan eller hennes bartenderkollega anser att mannen var överserverad och Göteborgs tingsrätt ser inte heller mannens förklaring till händelsen som förmildrande.

Han döms nu till villkorlig dom och 30 dagsböter för sexuellt ofredande där han ”haft uppsåt att kränka kvinnans sexuella integritet” och ska betala ett skadestånd på drygt 12 000 kronor till kvinnan.

LÄS MER:Man slog rullstolsburen barndomsvän – nu döms han

LÄS MER:Partillebo åtalad för människorov: ”Galen person"

ANNONS