Ugglums sjuor i stort musikprojekt – sjunger för Musikhjälpen

En bössa för Musikhjälpen nu och egna låtar och texter till våren. Ugglumsskolans medverkan i Make music matter-projektet är i full snurr.
– Alla elever bär på en historia, nu ska de få berätta den, säger musikläraren Matilda Stening.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

LÄS MER:Då försvinner snön: ”Passa på att njuta”

När Tim Bergling, mer känd som Avicii, valde att avsluta sitt liv så dröjde det inte länge innan hans far Klas Bergling bestämt sig för att starta Tim Bergling Foundation till förmån för arbetet mot psykisk ohälsa bland unga. Fonden är nu med och stödjer projektet Make music matter där högstadieungdomar landet runt får möjlighet att berätta historier som de själva bär på. För att på det sättet förebygga psykisk ohälsa.

– Det kom en förfrågan från Linnéuniversitetet om vi ville vara med och vi tackade ja. I januari ska vi sätta igång och göra egna låtar och texter där musiken görs på musiklektionen med hjälp av Aviciis loopar och texterna på svenska- eller engelskalektionerna, säger musiklärare Matilda Stening som är ansvarig för satsningen.

LÄS MER:Bibliotekets bokgran klar - ”Plundras i januari”

Sjunger för Musikhjälpen

Hon är glad och tacksam för att få chansen att jobba med eleverna i detta allt viktigare ämne och som första del av Make music matter medverkar alla Ugglums sjundeklassare i Musikhjälpen-bössan I have a dream. Eleverna har samlats och sjungit in en version av Abbas klassiker med samma namn och videon till denna skickas in till Sveriges Radio som klipper ihop den till en film med alla medverkande skolor.

Temat för årets Musikhjälpen är ”För en värld utan barnarbete” och på samma sätt som eleverna får upp ögonen för psykisk ohälsa så blir de också varse hur olika livssituationen kan se ut för barn runtom i världen.

– De får perspektiv på hur bra de faktiskt har det och hur olika förutsättningarna kan se ut. Många är medvetna om det och nu är de sjukt taggade på att vara med och samla in pengar till Musikhjälpen, säger Matilda Stening.

LÄS MER:Allumbutik hakar på ny trend – kör obemannad kassa

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS