Tyst minut för död polischef – flaggor på halv stång

Under gårdagen hittades regionpolischefen Mats Löfving död i sitt hem. På torsdagen, klockan 12, hedrar alla polisstationer i landet hans minne med en tyst minut och flaggor på halv stång.

ANNONS

På onsdagseftermiddagen hittades ställföreträdande rikspolischefen och regionpolischefen Mats Löfving död i sitt hem. Under torsdagen meddelade polismyndigheten att hela myndigheten kommer hålla en tyst minut för honom.

”Alla polishus i landet flaggar på halv stång och kondoleansböcker kommer att ställas ut. Polismyndighetens fokus är nu att se till att berörda kollegor och anhöriga får det stöd de behöver”, skriver polisen på sin hemsida.

Det var på onsdagskvällen, vid 19-tiden, som larmet kom om en skadad person hittats inomhus i Norrköping. Den skadade mannen visade sig vara Mats Löfving. Hans liv gick inte att rädda.

”Det är med stor sorg och bestörtning jag tagit emot besked om att ställföreträdande rikspolischef och regionpolischef Mats Löfving har avlidit. Det är oerhört tragiskt”, uttalade sig rikspolischefen Anders Thornberg och dödsfallet i ett pressmeddelande på onsdagskvällen.

Det är i dag oklart hur Mats Löfving dött och händelsen utreds just nu som ett mord.

Mats Löfving utreddes bland annat för jäv och grovt tjänstefel och under onsdagen presenterades polisens egen utredning där utredaren slog fast att Mats Löfving varit jävig på åtminstone fyra punkter. Utredaren Runar Viksten, tidigare domare i Stockholms tingsrätt, rekommenderade rikspolischefen att se över Mats Löfvings anställning på polismyndigheten, skriver GP.

Åklagarmyndigheten meddelade under torsdagen att förundersökningen mot Mats Löfving läggs ner.

ANNONS