Beslut om häktning tas i Göteborgs tingsrätt.
Beslut om häktning tas i Göteborgs tingsrätt. Bild: Per Anger

Två nya misstänkta– för grova rånet vid Järnringen

Åklagaren har begärt att ytterligare två personer ska häktas, misstänkta för inblandning i det grova rån som ägde rum i Järnringen i Partille förra året. Sedan tidigare sitter två män i 20-årsåldern häktade i ärendet. Enligt polisen har åtminstone en av dem kopplingar till organiserad brottslighet.
– Jag kan inte gå in på detaljer, med hänvisning till förundersökningssekretessen, säger kammaråklagare Fredrik Berglund.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det två första männen häktades redan i höstas, på sannolika skäl misstänkta för misshandel och försök till grov utpressning, som ska ha ägt rum i Biskopsgården i somras.

Under utredningens gång blev männen föremål för nya misstankar, nämligen för att ha gjort sig skyldiga till ett grovt rån i Järnringen i Partille som ägde rum under sensommaren 2020.

– När vi utredde det som skedde i somras har det även nystats fram att detta har skett, har kammaråklagare Fredrik Berglund tidigare sagt.

Två sitter häktade sedan tidigare

I början av december omhäktades de båda männen, med anledning av de nya misstankar som riktats mot dem.

Enligt tidigare domstolsärenden är den ena mannen föremål för utvisning och den andra har tidigare dömts för bland annat snatterier, narkotikabrott, olovlig körning, smuggling och brott mot lagen om förbud beträffande knivar.

LÄS MER:Partilleföretagare åtalas – misstänks ha miljonfifflat

Han ska även enligt en bedömning, gjord av polisen i lokalpolisområde Storgöteborg nordost på uppdrag av Kriminalvården, ”ha en relation till organiserad brottslighet och kriminella nätverk som uppfyller EU:s kriterier.

Nu har utredarna fått upp ögonen för två män till, i 20-, respektive 25-årsåldern.

Båda två har tidigare dömts till fängelse

Åklagaren har begärt att båda männen ska häktas.

– Det har blivit fler misstänkta i ärendet, säger Fredrik Berglund.

LÄS MER:Man gick till attack – efter läkarens besked

Han vill inte gå in på detaljer kring hur utredarna nått slutsatsen att männen är inblandade i brottet.

– Jag kan inte gå in på detaljer, med hänvisning till förundersökningssekretessen.

Båda två är tidigare dömda till fängelse för inblandning i andra brott. Mannen i 20-årsåldern dömdes i våras till 1,5 års fängelse för bland annat grov stöld och häleri och mannen i 25-årsåldern dömdes i höstas till två månaders fängelse för häleri.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS